Росія намагається зайти в тил ЗСУ в районі Авдіївки, каже Сергій Грабський / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Окупанти продовжують тиснути на позиції Сил оборони України на захід від захопленої Авдіївки та створюють небезпеку для одного з селищ. Про це розповів в ефірі телемарафону військовий аналітик Сергій Грабський. 

"Ми говоримо сьогодні про надзвичайно загрозливу ситуацію західніше Авдіївки, а якщо бути більш точним, то це напрямок Первомайського. Там ворог намагається просунутися вздовж дороги на Нетайлове із виходом на Уманське та Яснобродівку", - пояснює Грабський.

За його словами, РФ намагається за будь-яку ціну захопити нові українські території, зокрема, про це свідчить й нещодавній удар ворога з використанням великої кількості бронетехніки. 

Відео дня

"Там ситуація вкрай складна, ми пам'ятаємо ту відчайдушну атаку росіян силами танкового батальйону - 36 танків, 12 БМП, половина з яких було знищено. З нашої точки зору - це була видатна перемога. Але противник міряє цю війну іншими категоріями і для нього важлива територія, а не втрати. Тому вони відчайдушно продовжують лізти вперед. Адже це дозволить ворогу обійти наші позиції в Бердичах та Семенівці, та вдарити з тилу", - говорить Грабський.

Крім того, експерт пояснив, як у таких умовах Україна продовжує будувати лінію оборони, враховуючи, що фронт постійно рухається і час від часу українським захисникам доводиться відступати. 

"Військова наука в таких випадках говорить лише одне, що треба маневровими діями й контрударами, контратаками зупиняти просування ворога, створювати так звану зону безпеки, за якою можна створювати позиції. Не йдеться про утримання кожного клаптика території, адже це неможливо. На особливо загрозливих напрямках нам треба встановлювати лінію оборони в тилу", - зазначає Грабський.

Російсько-українська війна триває - важливі новини

Напередодні Генштаб повідомляв, що РФ посилила тиск на одному з напрямків і продовжує штурмувати позиції Сил оборони України в районі Авдіївки.

Натомість українські війська продовжують завдавати ворогові рекордних втрат - лише протягом минулої доби Сили оборони уразили 11 танків, 18 ББМ та 30 артсистем.

Вас також можуть зацікавити новини: