Росія не припинятиме атакувати Авдіївку, але боїться фатальних наслідків, - Тимочко

Авдіївка залишається піоритетом для Росії на східному напрямку. Водночас окупанти не можуть на цьому напрямку накопичити необхідну кількість техніки, що оточити місто.

Як розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко в ефірі телемарафону, російські війська не припиняють атак в цьому регіоні, щоб ЗСУ не мобілізували свої сили в інших районах.

"Ситуація така, що росіяни не можуть на цьому напрямку накопичити необхідної кількості техніки. Але з іншого боку, вони не припинятимуть атак... Вони прекрасно розуміють, що при стишенні їх ударів, ЗСУ мобілізують сили на інших напрямках, і це призведе до фатальних для них наслідків", – зазначив Тимочко.

Відео дня

За його словами, росіяни сподівалися швидко захопити Авдіївку. У них було кілька головних стратегічних цілей: зменшення вогневого контролю ЗСУ над російськими складами у Донецькій області, захоплення міста для переходу до атаки на Запорізькому напрямку, а також використання промзони для зберігання запасів.

"Авдіївка для Путіна також була важлива, щоб продемонструвати спроможність армії РФ до переходу в контрнаступ, щоб підсилити свою роль на політичний арені… Але на цьому етапі Авдіївка тримається", – зазначив військовий. 

Авдіївський напрямок - головні новини

За повідомленням Інституту вивчення війни (ISW), російські війська мають просування у районі Авдіївки та ведуть наступ в районі Старомайорського на Донеччині.

При цьому аналітики ISW також зазначали, що Міноборони Росії бреше про "активну оборону" своїх військ в районі Авдіївки Донецької області, щоб приховати відсутність прогресу окупантів у наступі.

Аналітики групи DeepState раніше повідомляли, що ситуація біля Авдіївки Донецької області дуже важка - там наразі тривають важкі бої. Окупаційні війська закидують позиції ЗСУ великою кількістю піхоти.

Вас також можуть зацікавити новини: