Транзит влади в Росії через Миколу Патрушева практично неможливий, вважає Михайло Подоляк / ілюстрація REUTERS

Микола Патрушев - секретар Ради безпеки Росії і колишній директор Федеральної служби безпеки, майже напевно не братиме участі у процесі транзиту влади.

На думку радника керівника Офісу президента України Володимира Зеленського Михайла Подоляка, "транзит через Патрушева практично неможливий, тому що це невід'ємна частина конструкції під назвою війна". Такою думкою Подоляк поділився з російською журналісткою Юлією Латиніною.

"Тобто, по суті, він є ідеолог війни як такої. І безумовно у цій війні виправдання, що, ну Путін (російський диктатор Володимир Путін - Ред.) дуже слабкий з точки зору аналізу "що, як і чому". Так ось Патрушев готував йому ці аналізи, з точки зору, чому вони можуть дійти до такого-то рубежу, захопити такий-то обсяг країни..., перерозподілити глобальний вплив, стати набагато вагомішим гравцем, отримати якісь там домінантні позиції і так далі - це ж все розробка Патрушева", - додав радник.

Подоляк сказав, що не може зрозуміти, як Патрушев здатен залишитися при владі у разі краху Путіна.

Цікаві новини Росії - сьогодні це варто знати

У минулому році активно ходили чутки про те, що стан здоров'я Володимира Путіна погіршився, і в зв'язку з цим виникало питання, хто ж замінить диктатора. Журналісти дізналися, що тимчасово Путіна нібито може замінити Микола Патрушев

На початку червня 2023 року Михайло Подоляк написав, що Росія - держава-"манекен", яка розпадається і розносить по світу неймовірний сморід. Пізніше він поділився думка, що РФ "вагітна революцією".

Вас також можуть зацікавити новини: