Подоляк наголосив, що в Росії буде те, що відбулося в 1991 році / фото ua.depositphotos.com

В Росії буде переворот після бунту Пригожина не шляхом захоплення влади якоюсь озброєною групою, а через хаотизацію. Про це сказав радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі телемарафону.

"Переворот в Російській Федерації буде, але не такий, коли є вождь, який за собою тягне певну збройну групу і вони перехоплюють владу", - зазначив він.

Він пояснив чому переворот Пригожина завершився фіаско – Пригожин не хотів забрати владу, він не хотів її перехопити. При цьому зазначив, що Пригожин бізнесмен на крові, який й сам не очікував такого швидкого проходу від Ростова до Москви.

Відео дня

"Але він не хотів зайти в Москву і забрати владу, бо він  маленький по масштабу, він не політик. На цей час не сформувалась група політична, яка б хотіла перехопити владу і стати замість Путіна", - наголосив Подоляк.  

За його словами, переворот полягатиме в тому, що Росія буде хаотизуватись - там буде багато маленьких груп, які будуть "йти і щось собі забирати, - оце і буде революційний процес в РФ".

Подоляк зазначає, що Путін сьогодні передає Росгвардії не тільки важку зброю, а переводить туди спецназ МВС, намагаючись створити другу армію для внутрішнього ужитку, яка б мала захищати його.

"Він помиляється. Ця армія буде атакувати в тому числі Путіна. Бо Росія любить коли є сильний цар, вона не любить Миколу 2, вона любить Олександра 1. Путін після невдалого заколоту Пригожина довів, що він не цар, а блазень, боягузлива людина, яка не приймає рішення, тікає. Росія його вже не любить. Все, немає сакральності Путіна", - вважає Подоляк.

При цьому підкреслив, що Росія вже "вагітна революцією обов’язкового типу". 

Подоляк наголосив, що в Росії буде те, що відбулося в 1991 році, буде закінчено "другий етап розпаду Радянського Союзу". В Росії будуть "маленькі пасіонарні групи", які будуть між собою воювати і отримають можливість формувати перехідних уряд.

Подоляк зазначає, що Росія не зникне після війни, але це буде країна, яка буде мати певну сировину ресурси, гроші, але не матиме впливу на глобальну політику.

Бунт ПВК "Вагнер" Пригожина

З 23 на 24 червня за наказом Пригожина бойовики ПВК "Вагнера" відправились до Москви, щоб зняти з посад міністра оборони РФ Сергія Шойгу і начальника Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова. Але до Москви вони не дійшли. Відбулися переговори за участю так званого президента Білорусі Олександра Лукашенка, і Пригожин дав команду "вагнерівцям" повернутися, а сам погодився переїхати в Білорусь.

Директор Центрального розвідувального управління США Білл Бернс вважає, що президент Росії зараз вирішує як вчинити з ватажком ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним. Він підтримав слова Джо Байдена про те, що Пригожину треба перевіряти їжу, натякаючи на можливе отруєння.