Роман Світан спрогнозував долю заводу з виробництва "Шахедів" у РФ / скріншот

Головне управління розвідки Міністерства оборони України розробляє плани зі знищення на території Росії заводу з виробництва "Шахедів", і коли прийде час - його просто підірвуть. 

Військовий експерт Роман Світан в ефірі "24 каналу" заявив, що, "як тільки почалося будівництво заводу, у цей же день наші "буданівці" почали створювати плани, як його знищити".

"Повірте, зараз на цьому будівництві працює дуже багато наших розвідників, які зроблять все, щоб він не запустився вчасно. Тим більше такого роду заводи, на яких виробляється військове обладнання, особливо те, що вибухає, там на місці дуже багато вибухівки. Питання лише у тому, як до неї дістатися і як її підірвати. Наша військова розвідка питання це вирішить", - сказав він.

Відео дня

Світан вважає, цей завод стане однією з основних цілей на території ворога, до того ж його набагато легше знищити, ніж основне виробництво на території Ірану.

"Вже зараз знають, де цей завод знаходиться, вже починають будувати ті безпілотники, які, коли це буде потрібно і зрозуміло, куди вони пройдуть свій шлях на знищення цього заводу. Не буде він працювати так, як хочеться росіянам. З одного боку, для нас це може бути і добре, якщо вони переносять виробництво на свою територію, нам просто легше буде дістатися, в Ірані важкувато", - сказав він. 

За його словами, коли завод розноситься за допомогою внутрішніх засобів, того озброєння, яке там виробляють, то на тому місці вже немає сенсу щось будувати ще раз. "Тому я думаю, що ми його знищимо, сильно не переживайте", - додав він.

Що потрібно знати про російський завод з виробництва "Шахедів"

Аналітики з Розвідувального управління Міністерства оборони США вважають, що будівництво заводу з виробництва дронів-камікадзе "Шахед" в Росії може мати значний вплив на хід війни проти України.

Як передає їхні слова CNN, завод дозволить РФ отримувати у рази більше дронів-камікадзе, ніж зараз постачає Іран. Завершення будівництва заводу очікується на початку 2024 року.

Вас також можуть зацікавити новини: