Російські найманці не несуть загрозу Польщі, вважає експерт / фото getty images

Нинішня кількість членів ПВК "Вагнер" в Білорусі не несе жодної загрози Польщі.

Про це в ефірі "24 каналу" заявив військовий експерт Роман Світан, коментуючи заяву псевдопрезидента Білорусі Олександра Лукашенка на зустрічі з диктатором Володимиром Путіним, в якій йшлося, що він нібито стримує "вагнерівців", які "рвуться у Польщу".

Експерт назвав це "спробою Лукашенка налякати польського їжачка своєю голою дупою". 

Відео дня

"Там цих "вагнерівців" кілька тисяч людей. Польське військо - сотні тисяч озброєних до зубів НАТОвських бійців, до того ж з усім спектром НАТОвського озброєння. Це стосується і країн Балтії у тому числі. Це така спроба самих себе заспокоїти, вона більше схожа на істеричну. Вони розуміють, що нічого зробити не можуть. Які "вагнерівці"? П'ять тисяч людей проти сотень тисяч?", -  зазначив він.

За словами Світана, як тільки "вагнерівці" рушать кудись у бік країн НАТО, наприклад, у Польщу чи країни Балтії, то "Білорусь протягом доби увійде до складу НАТО і Євросоюзу, а також очиститься від режиму Лукашенка".

"Ну вирішив налякати. Смішно вони виглядають, ці два клоуни", - підсумував експерт.

"Вагнер" в Білорусі - новини, які варто знати

Олександр Лукашенко під час зустрічі 23 липня сказав Володимиру Путіну, що члени приватної військової компанії "Вагнер", які перебувають на білоруській території, почали "напружувати".

За його словами, найманці нібито просяться на "екскурсію" до Польщі. Лукашенко також додав, що ПВК "мають зуб" на Польщу, оскільки вона допомагає озброєнням Україні.

Також 23 числа стало відомо, що у Білорусь приїхала вже десята за рахунком колона з членами цієї ПВК. За відомостями активістів, у колоні було мінімум десять одиниць техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: