Тепер для живлення електроніки на бомбах встановлені відразу дві батареї / фото Вікіпедія

Російський ВПК зміг ускладнити і вдосконалити блок електроніки в керованих авіабомбах (КАБ), якими РФ регулярно атакує Україну.

"Росіяни для спорядження своїх керованих авіабомб тепер використовують не тільки модуль навігації "Комета-М", також застосовний на БПЛА, але і складний навігаційний контролер СМАРТ", - пише Defense Express.

З посиланням на дослідження британської дослідницької групи Conflict Armament Research наголошується, що для живлення електроніки на бомбах встановлені відразу дві батареї, для управління елеронами бомби використовуються відразу два сервоприводу, а для розкриття крил модуля УМПК тепер служить піропатрон. І нібито дана модернізація КАБів дозволило росіянам "на цілих 35-40 кілометрів" збільшити їхню дальність ураження цілей.

Відео дня

"Маркування на електроніці з проаналізованої бомби показує, що ці комплектуючі були виготовленіу липні 2023 року. При цьому рашисти буквально затерли усі можливі сліди, які могли б вказувати на те, звідки були взяті ті чи інші електронні компоненти", - йдеться у публікації.

РФ оголосила про модернізацію майже всіх Ту-22М3 - що повідомлялося

Раніше УНІАН писав, що в Росії заявили про плани модернізувати майже всі бомбардувальники-ракетоносці Ту-22М3, зокрема, поставивши на них штанги дозаправки, які дають Політ на кілька годин.

Заявлено, що модернізація Ту-22М3М буде проводитися на базі тих же Ту-22М3, і від свого базового варіанту цей літак повинен відрізнятися тільки двома речами.

Вас також можуть зацікавити новини: