РФ оголосила модернізацію Ту-22М3 / фото Міноборони РФ

У Росії заявили про плани модернізувати майже всі бомбардувальники-ракетоносці Ту-22М3, зокрема, поставивши на них штанги дозаправки, які дають політ на кілька годин, пише Defense Express.

Заявлено, що модернізація Ту-22М3М буде проводитися на базі тих же Ту-22М3, і від свого базового варіанту цей літак повинен відрізнятися тільки двома речами.

"Перша - оновлена бортова радіоелектронна апаратура і можливість застосовувати надзвукову крилату ракету типу Х-32, вироблену шляхом переробки зі старих Х-22. Друга і найчутливіша річ - установка штанги дозаправки у повітрі в носову частину, яка перетворює Ту-22М3М по суті на дальній бомбардувальник", - йдеться у публікації.

Відео дня

За заявами росіян, можливість дозаправитися у повітрі збільшує бойовий радіус для Ту-22М3М від 2400 км до 8000 км.що при крейсерській швидкості у 950 км/год або навіть максимальної до 2300 км/год у теорії дозволяє Ту-22М3М виконувати політ протягом декількох годин.

Дозаправка МіГ-31К у повітрі

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що росіяни останнім часом активно тренувалися дозаправляти в повітрі свої винищувачі МіГ-31К, носії ракет "Кинджал". І це впливало на тривалість тривог в Україні.

Як припустив військовий експерт Владислав Селезньов, росіяни розуміють, що українці дотримуються норм і правил поведінки, коли чують сигнал повітряної тривоги: "Тому росіяни відпрацьовують завдання дозаправки у повітрі авіаційним гасом, а ми по 3 - 4 години перебуваємо в укриттях".

Вас також можуть зацікавити новини: