За листопад було застосовано понад 1200 КАБів по Україні / фото Вікіпедія

За підсумками листопада Росія поставила сумний рекорд за кількістю КАБів (коригувальних авіаційних бомб), які скидає авіацією для ударів по Україні

За даними військово-політичного експерта Олександра Коваленка, за минулий місяць було застосовано понад 1200 згаданих авіабомб. Так багато Росія по Україні ще не запускала, стверджує він. 

"По КАБ. Без оптимізму... Статистика за листопад невтішна і демонструє від місяця до місяця тенденцію зростання", - вказав Коваленко. 

Також у листопаді окупанти встановили 2 добових "рекорди" щодо застосування КАБів. Перший припав на 6 листопада, коли авіація РОВ скинула 103 бомби, другий - на 29 листопада, коли Росія застосувала 120 бомб для обстрілів України.

Крім цього, зараз Росія "експериментує" з використанням касетних РБК-500 з блоками УМПК на полі бою. Ворог намагається пристосувати свої Су-25 до застосування високоточних плануючих бомб. 

У цьому окупанти надихнулися турецькою модернізацією азербайджанських штурмовиків Су-25 до версії "ML" - перед ВПК РФ також поставили відповідне завдання.

"Головна мета - пристосувати Су-25 до застосування високоточних плануючих бомб. Це дозволить підвищити показники ударів, орієнтовно, на 30% і більше", - зазначив військово-політичний оглядач. 

Коваленко пояснив, чому РФ стала активніше застосовувати КАБи

Ворог став активніше бити по Україні КАБами з початку жовтня 2023 року. Про це також заявляв Коваленко у своїй аналітиці. Він пояснив цей "феномен" тим, що РФ вивела кустарне виробництво УМПК на "промислові" масштаби. Це дозволило армії Росії збільшити запас КАБів, і відповідно, частіше їх застосовувати.

Тоді Коваленко також прогнозував, що в жовтні можливий новий рекорд за кількістю використаних авіабомб з боку РФ. Але статистика за листопад виявилася вищою.

Вас також можуть зацікавити новини: