Окупанти збільшують застосування КАБ для ударів по Україні / ГУР МО

З початку жовтня російською тактичною авіацією було застосовано понад 700 коригованих авіаційних бомб (КАБ), переважно доопрацьованих за допомогою УМПК бомби ФАБ-500.

На це звернув увагу військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. "Максимальна кількість застосованих бомб протягом доби - 80 КАБ. Не виключено, що в жовтні буде встановлено абсолютний рекорд із застосування противником КАБів - понад 1 000", - зазначив аналітик.

Він зазначив, що окупанти вивели кустарне виробництво УМПК на "промислові" масштаби. "Кустарщина, в тандемі з запасами авіаційних бомб, що дісталися у спадок від СРСР, дозволяє окупантам нарощувати застосування КАБ", - пояснив експерт.

Відео дня

Коваленко висловив думку, що такий стан речей "зайвий раз піднімає питання, комплексної нейтралізації російської тактичної авіації, в повітрі і на землі".

Війна в Україні: новини

Росіяни останнім часом постійно застосовують авіабомби для ударів по Україні. Так, буквально наприкінці вересня російські загарбницькі війська вдарили по Херсонській області керованими авіабомбами.

А на початку вересня окупанти гордо заявили, що створили плануючу бомбу на базі ФАБ-1500. Нібито після кількох місяців роботи на війні проти України була вперше застосована перша УМПК ФАБ-1500 М54. 

Вас також можуть зацікавити новини: