В ГУР розкрили, скільки солдат щомісяця мобілізує РФ для війни (відео)

Водночас мобілізація здебільшого не торкається, зокрема дітей російських чиновників.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявляє, що щомісяця в Росії мобілізують близько 20 тисяч осіб.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час брифінгу, відповідаючи на запитання щодо мобілізації в Росії та її масштабів.

"У Росії триває повноцінна мобілізаційна кампанія і продовжуються мобілізаційні заходи. І щодня, і щомісяця ці заходи тривають. Щомісяця декілька десятків, близько 20 тисяч осіб мобілізується", - повідомив Юсов.

Представник розвідки зауважив, що нещодавно мер Москви назвав дуже цікаву цифру: 45 тисяч москвичів, які начебто знаходяться на фронті, власне, на окупованих територіях в Україні.

"Перед цим ця цифра була 35 тисяч осіб. Тобто це означає, що мер Москви зізнався, що за декілька місяців лише москвичів 10 тисяч додатково мобілізували", - сказав Юсов.

Так, додав він, "у різних спосіб, різними інструментами, різними методами", але ця кампанія триває.

"В результаті їх змушують підписувати контракти. Або в якийсь інший спосіб. Але, тим не менше, мова йде саме про примус", - зауважив представник ГУР.

Здебільшого, зазначив він, не йдеться про дітей чиновників чи про мільйонерів: "Це гастарбайтери або люди, які нещодавно отримали російський паспорт", - сказав Юсов.

Таким чином, додав він, отримання російського паспорта "створює потенційну загрозу", що з високою імовірністю людина буде схоплена і відправлена президентом Росії Володимиром Путіним на війну в Україні, де буде або знищена, або взята в полон.

"Оскільки Україна дотримується міжнародного права і Женевських конвенцій, то єдиним способом зберегти життя для російських солдат є добровільна здача в український полон або захоплення в полон", - наголосив представник розвідки.

В Росії можлива нова хвиля мобілізації у вересні

Раніше представник ГУР МОУ Вадим Скібіцький зазначив, що Росія має намір відновити боєздатність і наступальний потенціал своєї армії. Відтак, керівництво окупаційної армії декларує намір створити цілу низку нових військових формувань: десантних полків, дивізій та механізованих бригад. Є дані про намір Росії провести нову хвилю мобілізації.

Політолог Валерій Соловей зазначив, що нова хвиля мобілізації в Росії розпочнеться у третій декаді вересня - після місцевих виборів. Всього планують роздати до семи мільйонів повісток і мобілізувати близько 700 тисяч осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: