У РФ йде нова хвиля мобілізації / фото ua.depositphotos.com

Нова хвиля мобілізації в Росії розпочнеться у третій декаді вересня - після місцевих виборів. Всього планують роздати до семи мільйонів повісток і мобілізувати близько 700 тисяч осіб, розповів політолог Валерій Соловей.

"Завжди знаходиться 10%, які налякані, зашугані і вважають, що якщо вони не прийдуть, то відбудуться абсолютно страшні речі з ними. За ухилення від мобілізації, звичайно, кримінальних справ не буде порушуватися багато, їх буде зовсім-зовсім мало. Але буде мультиплікативний ефект завдяки мас-медіа і люди будуть налякані і багато напевно з них готові будуть піти", - сказав він в ефірі.

За його словами, тиск в російському суспільстві може зрости, тому що це ж ще пов'язане з інфляцією.

"Тут жоден фактор мобілізації, тут ще один фактор інфляції. Ще один фактор - це втома від усього, це дуже сильна втома і відсутність перспективи, тому це може спрацювати, але як комбінація і головне в цій комбінації - це політична криза. Тому що, якщо еліти захочуть, вони легко переведуть всі ці потенційно кризові фактори у форму актуального хвилювання. Досить парі міністрів-технократів заблокувати фінансове забезпечення Росгвардії, поліції, ще комусь. Все це технічно зробити зовсім нескладно. І що тоді буде країні? Але для цього треба участь елітного угруповання", - пояснив Соловей.

Він нагадав, що минулого року Путін вичікував і прийняв рішення про мобілізацію після успішного українського контрнаступу.

Мобілізація в РФ - подробиці

Росія має намір відновити боєздатність і наступальний потенціал своєї армії. Відтак, керівництво окупаційної армії декларує намір створити цілу низку нових військових формувань: десантних полків, дивізій, механізованих бригад.

Як повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, є дані про намір РФ здійснити нову хвилю мобілізації.

Наприкінці липня заступник начальника ГУР Вадим Скібіцький заявив, що Росія має мобілізаційний потенціал, який зможе використовувати застосувати при необхідності, незважаючи на ймовірно негативні наслідки для своєї промисловості.

Вас також можуть зацикавити новини: