Загальна мобілізація в Росії може початися вже у вересні / ГУР МО

У РФ можуть оголосити загальну мобілізацію вже через кілька місяців. Причиною є невтішні для ворога події на фронті. Про це розповів російський опозиціонер і правозахисник Володимир Осєчкін.

Він зазначив, що на найближчі кілька тижнів у Росії є ресурс для війни.

"Є кілька сформованих нових дивізій, які вони кидають в зону бойових дій. І вони на них роблять серйозну ставку. Вони їх добре екіпірували, озброїли, зібрали велику кількість найманців під ці прапори", - розповів експерт.

Він зазначив, що держкорпорації, які відправляють свої підрозділи на війну, доплачують до виплат від Міноборони РФ таку ж суму. При цьому солдатам можуть виплачувати наперед суму за півроку служби одночасно.

"Вони намагалися використовувати величезну кількість цих плюшок, щоб заманити людей, відправляючи їх на забій", - зазначив експерт, підкреслюючи, що цього ресурсу вистачить ненадовго.

"З урахуванням того, яка кількість солдатів вони витрачають щодня і яке нове озброєння зараз надходить в ЗСУ і як вони їм вміють користуватися, Ну напевно на місяць-два цього рішення вистачить", - сказав він.

Таким чином, зазначив Осєчкін, якщо не відбудеться якихось різких змін ситуації, оголошення мобілізації можна очікувати вже восени:

"Цілком можливо що вересень-жовтень вони оголосять вже повну мобілізацію".

Втрати Росії у війні в Україні

Раніше західні ЗМІ повідомляли, що українська армія активізувала наступ на запорізькому фронті. Зазначалося, що ЗСУ знайшли слабке місце в російській обороні і посилили масштаб наступальних дій, відправивши в бій раніше не задіяні резерви.

Загальний бойові втрати противника з початку повномасштабного вторгнення орієнтовно склали 244 тис.270 осіб. За минулу добу ЗСУ ліквідували 590 російських окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: