Ворог обстріляв Україну раукетами, є влучання / фото t.me/andriysadovyi

У ніч на вівторок, 15 серпня, Росія здійснила ракетну атаку по Україні. Про це повідомляють у офіційному Telegram-каналі Повітряних сил Збройних сил України.

"Сумська, Полтавська та східні області - ракетна небезпека! Повітряна тривога пов’язаня з пусками крилатих ракет з стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспійського моря", - йдеться у повідомленні.

О 03:07 військові повідомили, що перші ракети входять в повітряний простір України. "Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги", - підкреслили вони.

Відео дня

Інформація оновлюється...

Оновлено о 06:30: Мер Львова Андрій Садовий повідомив про влучання в житлові будинки.

"На верхніх поверхах - пожежа. Евакуюємо людей. Всі служби на місці", -- йдеться в повідомленні.

Оновлено о 05:55: Відбій ракетної загрози по всій Україні

Оновлено о 05:53: У Луцьку влучання по одному з промислових підприємств. За попередніми даними, є постраждалі, повідомив мер міста Ігор Поліщук.

Оновлено о 05:46: Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що багато ракет збили, однак є і попадання по місту. "На жаль, постраждали і приватні помешкання. Відповідні служби вже всі на виїзді", - написав він.

Оновлено о 05:40: Попередньо, є влучання у Львівській області. Сам Львів залишається ціллю атаки, повідомив голова адміністрації Максим Козицький.

У частині областей України оголошують відбої тривоги.

Скриншот

Оновлено о 05:38: У Дніпропетровській ОВА повідомили про "приліт" по одному з підприємств Дніпра о 04:20. Розпочалася пожежа. За попередніми даними, одна людина постраждала.

Оновлено о 05:33: Тривогу скасували у Києві та Чернігівській і Сумській областях. На Дніпропетровщині "відбій" пролунав раніше.

Оновлено о 05:26: Мер Львова підтвердив вибухи у місті. Він закликає людей не нехтувати укриттями та не стояти біля вікон. 

Оновлено о 05:18: Ракети постійно змінюють курс, небезпека для всіх західних областей, повідомив голова Тернопільської ОВА Володимир Труш.

Оновлено о 05:17: Групи ракет рухаються на захід Львівщини.

Оновлено о 05:15: Львів та Стрий - у укриття, закликають Повітряні сили.

Оновлено о 05:09: Ракети поблизу Хмельницького, також ракети з Луцька змінили курс на Львів.  

Оновлено о 05:05: Луцьк - пройдіть в укриття. Також ракети летять у напрямку Старокостянтинова.

Оновлено о 05:00: Ракети в напрямку Івано-Франківська.

Оновлено о 04:58: Чутно вибухи в Хмельницькій області, працює протиповітряна оборона, повідомив перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін.

Оновлено о 04:55: Чернівці, Тернопіль - ракети у вашому напрямку. Рівне - в укриття.

Оновлено о 04:51: Вибухи пролунали у Хмельницькому. 

Оновлено о 04:50: "Вінницька, Житомирська, Хмельницька області та Кам'янець-Подільський - перебувайте в укриттях!" - повідомили у ПС.

Оновлено о 04:40: Зафіксовано пуски ракет з району Міллєрово Ростовської області (Ту-22 М3). Тим часом крилаті ракети на кордоні Вінницької та Житомирської областей. Також в укриття закликали пройти жителів Чернігівщини.

Оновлено о 04:31: Ракети на півдні Київської області. У Запоріжжі повідомили про звуки вибухів.

Оновлено о 04:30: Група ракет у напрямку Черкаської області, повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Оновлено о 04:19: У Дніпрі пролунали вибухи. Кропивницький - терміново в укриття, кажуть ПС.

Оновлено о 04:13: Ракета в напрямку Дніпра, повідомляють Повітряні сили.

Оновлено о 04:10: Ракетна небезпека для західних областей, ракети в Кіровоградській та Запорізькій областях.

Оновлено о 04:05: Мешканців Дніпра закликали пройти в укриття. Наразі тривога лунає по всій території України.

Скриншот

Оновлено о 04:00: Дніпропетровська, Запорізька та Кіровоградська області - перебувайте в укриттях, попереджають військові.

Оновлено о 03:50: У Повітряних силах повідомили, що відомо про, ймовірно, дві групи крилатих ракет, випущених у бік України.

Вони уточнили, що попередня інформація про перетин кордону ракетами була пов'язана з імітацією швидкісних цілей російськими засобами.

Оновлено о 03:35: Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко закликав киян не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

"Повітряна тривога пов’язаня з пусками крилатих ракет типу Х-101/555 із стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспійського моря", - додав він.

Оновлено о 03:30: Тривоги ширяться Україною, так зараз виглядає мапа. Ракетну загрозу оголосили і для центральних областей.

Скриншот

Оновлено о 03:20: Ракетна загроза тепер і для півдня України.

Загроза з моря: що відомо

Ввечері у Оперативному командуванні "Південь" повідомляли, що російські загарбники вивели в акваторію Чорного моря свій фрегат "Адмірал Макаров". Сумарний залп - до восьми "Калібрів".

Вас також можуть зацікавити новини: