Росіянам загрожують їхні ж дрони-вбивці, розповів український підполковник / скріншот

Українські воїни в Харківській області в цьому році вдало приземлили чимало ворожих дронів-убивць, їх не знищують, а переналаштовують.

Керівник прес-служби штурмової бригади "Сталевий кордон" - підполковник Іван Шевцов, розповів в ефірі каналу "Еспресо", що "ефект бумеранга спрацює, і противник отримає свої дрони назад, але вже з вибухівкою".

"Протягом цього року на Харківщині бійці штурмової бригади "Сталевий кордон" вдало приземлили близько 20 FPV-дронів ворога. Ці дрони не знищені, а проходять певну реабілітацію, переналаштовуються, перепрограмовуються й у майбутньому будуть використані у зворотному напрямку…", - поділився офіцер.

Відео дня

Співбесідник зазначив, що загарбники не зменшили кількість безпілотників-камікадзе, які застосовують проти наших захисників. Шевцов додав, що щодня ворог, незалежно від погодних умов, застосовує 10-20 "пташок-убивць".

У центрі уваги FPV-дрони - сьогодні це варто знати

Міністр цифрової трансформації - віце-прем'єр Михайло Федоров, зазначав, що такі безпілотники у війні українців проти росіян стали геймченджерами. Крім того, чиновник закликав громадян нашої держави онлайн навчитися збирати такі дрони вдома. Це стало можливо завдяки ініціативі під назвою "Народний дрон".

За відомостями американської газети The Wall Street Journal, дрони є смертоносним роєм, який пануватиме у світі війни. Журналісти вважають, що вже у найближчому майбутньому безпілотниками керуватиме штучний інтелект.

Вас також можуть зацікавити новини: