Згоріли понад 15 житлових будинків / фото Суспільне

Російські війська завдали ударів дронами-камікадзе "шахед" по Харкову та Великому Бурлуку Харківської області. Про це повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. На цю хвилину поранених та загиблих немає. 

За його словами, у Харкові зафіксували влучання у Немишлянському районі. У Великому Бурлуці росіяни поцілили по кафе.

У ніч на суботу, 10 лютого, російські окупанти атакують Харків дронами-камікадзе. Під ударом перебуває цивільна інфраструктура. Про це повідомив мер міста Ігор Терехов.

Відео дня

Як згодом він поінформував, ворожі "шахеди" вдарили по АЗС - внаслідок цього влучання розлилося палаюче пальне, горять 14 приватних житлових будинків. Площа пожежі 3 700 квадратних метрів. Евакуйовано 50 харківʼян, серед яких двоє дітей. ДСНС продовжують боротьбу з вогнем та пошук можливих постраждалих людей. На місці також працюють усі відповідні комунальні служби.

До лікарів звернувся чоловік, він отримав сильні опіки. Його ушпиталили. Людей продовжують шукати, кількість потерпілих може збільшитися. Про це розповів керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков у коментарі "Суспільному". 

"Російські військові, попередньо, з території Білгородської області, запустили БПЛА типу Shahed. Три безпілотники влучили по Немишлянському району Харкова. Внаслідок цього зруйнований об'єкт критичної інфраструктури, виникла масштабна пожежа. Зруйновані понад 15 житлових будинків. На цьому критичному об'єкті була велика кількість палива, тому такі жахливі наслідки пожежі", - сказав Фільчаков.

Оновлено 02:05. Рятувальники виявили тіло загиблої людини внаслідок удару РФ по Харкову ввечері 9 лютого, повідомила пресслужба облпрокуратури.

Як повідомили українські військові, ввечері ворог розпочав дронову атаку Одещини. Начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер, попросив жителів Одеси та Одеського району перебувати у безпечних місцях до відбою повітряної тривоги.  

Згодом він наголосив, що вже відомо про одного постраждалого внаслідок атаки по Одесі. Йдеться, що 44-річний чоловік отримав осколкове поранення передпліччя.

"Нині він отримує всю необхідну медичну допомогу в лікарні", - повідомив Кіпер.

Раніше у Силах оборони півдня наголошували, що БпЛА рухаються Одещиною у напрямку Одеси. Йшлося також, що дрони з Чорного моря заходить у Миколаївську область, на Білгород-Дністровський район Одеської області тощо.

У різних районах Одеси люди чули вибухи.

Російські атаки на українські міста - деталі

Вдень, 9 лютого, російські окупанти скинули 7 керованих авіабомб на Сумщину, в результаті чого є загиблі та поранені люди. 

"Сьогодні російські терористи вкотре здійснили злочин проти мирного населення Сумщини. О 13 годині 45 хвилин ворожі літаки скинули 7 керованих авіаційних бомб у Сумському районі. Внаслідок влучання зруйновані житлові будинки, майстерня однієї з агрофірм. За попередньою інформацією, 3 людини загинули, 4 поранено", - йдеться у повідомленні Сумської ОВА.

Вас також можуть зацікавити новини: