Український захисник розповів, як вороги діють біля Авдіївки / колаж УНІАН з фото wikimedia.org та скріншоту

Продовжуються бої за Авдіївку, російські окупанти намагаються змінювати тактику.

Про це розповів офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький в ефірі телемарафону. Він нагадав, що загрозлива ситуація навколо Авдіївки вже існує шостий місяць, і наміри ворога не змінилися - хочуть вибити наші Сили оборони з позицій, але їм це не вдається.

"На сьогоднішній день все без змін. Позиції по флангах Авдіївки тримаються. Противник масово виконує скиди з дронів. Сьогодні окупанти активно використовували касетні боєприпаси", - сказав воїн. За його словами, ворог вже другий день не використовують техніку через погодні умови.

Відео дня

Офіцер розповідає, що супротивник змінює тактику, вдається до хитрощів. "Підповзали вночі, тихенько чекали ранку і, як тільки "півні почали співати", вони починали робити спроби виходу на наші позиції", - розповів Цехоцький.

Він не виключає можливості масованого штурму міста ворогом, якщо їм не вдасться виконати завдання із захоплення міста до російських псевдовиборів президента. "Але ми до цього теж готові", - наголосив захисник нашої країни.

Офіцер ЗСУ розповів, що біля Авдіївки воюють різні підрозділи РФ. "На нашій ділянці це перший армійський корпус, який посилений оцими групами "Шторм-Z", які є налякані, деморалізовані. Також є військові спецпризначенці з хорошою підготовкою", - розповів він.

За його словами, в розмовах, які вдається перехопити, окупанти жаліються, що їм "не солодко", не зважаючи на те, що в них перевага в кількості артилерійських боєприпасів. "Вони визнають, що українські воїни їм "дають прикурити", а українська розвідка, в першу чергу аеророзвідка, краща", - розповів Цехоцький. За його словами, були випадки, коли захоплювали росіян в полон і виявляли, що в окремих з них в бронежилетах замість захисної пластини була горілка. "Тобто він іде на поле бою і засовує замість пластин туди горілку", - розповів офіцер.

"Гаряча" Авдіївка - новини сьогодні варто прочитати

Як повідомляв УНІАН, за даними Генштабу ЗСУ, на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку.

Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 22 атаки ворога в районі Авдіївки та ще сім - біля Тоненького та Невельського Донецької області.

Вас також можуть зацікавити новини: