Росіяни бояться за долю Кримського мосту / фото REUTERS

Окупаційна "влада" Криму кардинально збільшили охорону Кримського мосту як на виїзді з тимчасового захопленого півострова, так і з боку РФ.

Очільник меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі "Еспресо" розповів, що через це люди скаржаться на годинні черги.

"Росіяни кардинально збільшили охорону Кримського мосту як на виїзді з Криму, так і з боку Росії у Краснодарському краї. Люди жаліються, що стоять годинами - проходять огляди. Це говорить про велике значення цієї комунікації для окупантів - вони хочуть виключити будь-які ризики для цього об'єкту. Охорона мосту саме на поверхні - на в'їзді та виїзді значно збільшені", - зазначив він.

Відео дня

Війна в Україні - Крим

На початку жовтня минулого року на Кримському мосту пролунав потужний вибух, обвалилися кілька прольотів дорожнього полотна, було пошкоджено залізничне полотно.

За словами військових, знищення чи ураження Кримського мосту – це лише питання часу. Ця переправа є основним шляхом постачання озброєння з Росії, а порти півострова не пристосовані до заходу транспортних кораблів, тому це суттєво ускладнить ворожу логістику.

Військовий експерт Олег Жданов додав, що український аналог HIMARS може знести Кримський міст.

Вас також можуть зацікавити новини: