Чубаров прокоментував скасування парадів в окупованому Криму / фото Радіо Свобода

Російська "адміністрація" тимчасово окупованого Криму ухвалила рішення про скасування парадів на 9 травня нібито з міркувань безпеки. За словами голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, це означає, що Крим став для загарбників прифронтовою територією, і вони бояться за своє життя.

Як зазначив він в ефірі телеканалу FREEДОМ, таке рішення справді ухвалено. Проте в представників так званої "влади" є деякі розбіжності щодо того, чи будуть скасовувати такі заходи і в Севастополі

"Гауляйтер Севастополя Розвозжаєв заявив, що вони ще остаточно такого рішення не ухвалили. Вони, скажімо так, будуть радитися з військовими. Це говорить про те, що Крим уже в прямому сенсі став прифронтовою територією. І російські окупанти не наважуються проводити масові заходи не тому, що вони шкодують людей. Ні, вони шкодують себе, тому що ці масові заходи вимагатимуть їхньої особистої присутності на них. Вони цього бояться", – пояснив голова Меджлісу.

Відео дня

Крім того, як зазначив він, до росіян в українському Криму прийшло усвідомлення, що звільнення півострова Україною є невідворотним. Ті ж, хто повірив Кремлю та оселився на території Криму, усвідомлюють, що зробили велику помилку.

"Ми помічаємо тенденції до виїзду з Криму. Але поки що можемо стверджувати це з очевидністю щодо родин військового персоналу з-поміж офіцерів і тих, хто керує каральними органами, окупаційними органами в Криму, такими як ФСБ і прокуратура. Очевидно, що вони більше знають про вразливість Криму, і, як свідчать багато чинників, евакуюють свої сім’ї", – додав Чубаров.

Звільнення Криму: прогнози експертів

Військовий експерт Олександр Коваленко заявив, що російські окупанти в Криму справді бояться висадки українського десанту з моря. Російські війська масово перекопують пляжі та готуються до "кругової оборони" на українському півострові.

Водночас військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан прогнозує, що українські війська можуть деокупувати Крим ще до осені 2023 року. Для цього необхідно мати відповідні сили і засоби.

Вас також можуть зацікавити новини: