Окупанти риють траншеї в Криму / фото twitter.com/COUPSURE

З'явилося ще одне підтвердження того, що російські окупанти готуються до бойових дій на території анексованого Криму. У мережі з'явилися супутникові знімки, як загарбники окопуються на південному березі півострова.

Відповідні знімки у своєму Twitter опублікував швейцарський OSINT-аналітик Бенджамін Пітте. "Російські військові вирили окопи навколо радіолокаційної станції біля Лазурного на півдні Криму", – йдеться у повідомленні.

Траншеї вдалося побачити на останніх супутникових знімках високої роздільної здатності. Система траншей, можливо, була розширена після того, як було зроблено зображення.

Відео дня

Що відбувається у Криму на тлі розмов про його звільнення

Як повідомляли ЗМІ, в анексованому Криму російські окупанти приступили до будівництва інженерних укріплень - зводиться оборонна лінія з траншей, окопів, протитанкових пірамід і мінних полів. 

Так, вириті військовими траншеї помітили у смт Чорноморське, в околицях села Молочне Сакського району зафіксували "зуби дракона", попереджувальні таблички про мінування території з'явилися на шляху до Новофедорівки.

Нагадаємо, Росія окупувала український Крим у березні 2014-го року, організувавши псевдореферендум з його самовизначення. Країни Заходу не визнали анексію півострова і ввели низку санкцій проти РФ.

Після успіхів ЗСУ на Херсонському напрямку почали з'являтися заяви про наступну ціль - звільнення Криму. У Зеленського заявили, що Україна поверне півострів через півроку.

Вас також можуть зацікавити новини: