Підтверджено вильоти кількох бортів Ту-95мс з Оленьї / фото ua.depositphotos.com

У Повітряних силах повідомляють, що російські окупанти підняли у повітря 9 стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-95 з аеродрому Оленья.

"Зафіксовано близько 9 бортів Ту-95 з аеродрому Оленья (Мурманська область, РФ). Орієнтовний час виходу на пускові рубежі – 03.00. Про зміну обстановки повідомимо додатково. Не ігноруйте сигнал повітряної тривоги", - сказано у повідомленні.

Оновлено 05:14. "У Святошинському районі падіння уламків ракети на приміщення дитсадка. У Шевченківському районі палають автівки. Екстрені служби прямують на місця", - мер Кличко.

Відео дня

У Подільському районі падіння уламків ракети на територію одного з підприємств. У Святошинському районі також є падіння уламків на житловий будинок, додав Кличко.

Оновлено 05:00. У Києві чутно вибухи, повідомляють кореспонденти Суспільного. Роботу ППО підтверджує мер Кличка.

Повітряні сили повідомляють, що зафіксовано пуски аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал" в напрямку Києва.

Оновлено 04:55. Ракети з Житомирщини змінили курс на Київ.

Оновлено 04:50. Ракети у повітряному просторі Житомирщини та Рівненщини, постійно змінюють курс.

Оновлено 04:37. Ракети через Чернігівщину через Київщину (Іванківський район) летять на Житомирщину (Ємільчинський район) в напрямку Рівненщини. Декілька груп ракет на Рівненщині, курс західний.

Оновлено 04:24. Ракети через північну частину Київщини заходять в повітряний простір Житомирщини.

Оновлено 04:18. Ракети в північній частині Київщини - курс західний/південно-західний.

Оновлено 04:11. "Ракети в Чернігівській області (імовірно Х-59), курс південний. Ніжин - перебувайте в укриттях!" - Повітряні сили.

Оновлено 03:56. По всій території України була оголошена ракетна небезпека.

Оновлено 03:26. Повітряна тривога також була оголошена в Києві, центральних та північних областях.

Оновлено 03:01. Повітряні сили повідомили про ймовірні пуски ракет літаками Ту-95.

"Ту-95 здійснили маневр в районі пускових рубежів. Імовірні пуски крилатих ракет. Якщо пуски реальні, розрахунковий час входження ракет в повітряний простір України 03:45", - сказано у повідомленні.

Ракетна небезпека в південних та східних областях була оголошена через загрозу пусків крилатих ракет з літаків Ту-95МС.

Також цю інформацію підтвердив ТГ-канал "Николаевский Ванёк".

"Підтверджено вильоти кількох бортів Ту-95мс з Оленьї - всі курсом у бік Каспійського моря. Виліт, ймовірно, бойовий, а це означає: в районі Енгельса вони будуть швидше за все о 03:30 - 04:00, якщо пуски будуть звідси - тоді ракети очікуємо в нашому повітряному просторі близько 04:30 - 05:50. В районі Каспійського Моря вони будуть швидше за все о 04:40 - 06:00. Якщо пуски будуть звідси - тоді ракети очікуємо в нашому повітряному просторі близько 06:00 - 07:20", - написав він.

Обстріли України Росією - деталі

Росія не відмовилась від проведення масованих ракетних ударів по Україні і пауза, цілком ймовірно, пов’язана з відповідальним для країни-агресорки етапом - псевдовиборами президента країни.

Про це сказала керівник Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, коментуючи інформацію, що сили ворога, у тому числі авіація, вже тривалий час повністю готові для такої атаки, але не здійснюють її.

Вас також можуть зацікавити новини: