10 березня російські окупаційні війська вдарили по Мирнограду / фото t.me/pgo_gov_ua

Російська армія вночі 10 березня обстріляла місто Мирноград в Покровському районі Донецької області, використавши нові авіаційні бомби.

Як пояснив спікер оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" - офіцер Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону, йдеться про покращену авіабомбу.

"Початкова інформація була, що це ворог застосував ЗРК С-300, однак за уточненою інформацією, яка надійшла від Національної поліції, у цьому обстрілі росіяни застосували три плануючі авіабомби УМПБ Д-30СН", - повідомив Лиховій.

Відео дня

За його словами, йдеться про новий етап розвитку російських керованих авіаційних бомб і нові, ймовірно, є баражуючими.

"Це покращена авіабомба, яка вже приходить на заміну оцим класичним старим ФАБам, перетворених у КАБи. Вони мають додаткові функції планування і додаткові силові установки. Тому, на жаль, нам потрібно готуватися до нових викликів і нових задач ППО в боротьбі з цими покращеними авіабомбами", - наголосив Лиховій.

За його словами, вони також не прицільні, вони уражають житлові будинки, цивільних людей.

10 березня російські окупаційні війська вдарили по Мирнограду / фото t.me/pgo_gov_ua

Як повідомив Офіс Генерального прокурора, 10 березня 2024 року близько 03:00 російські окупаційні війська вдарили по Мирнограду. Поцілили по житловому мікрорайону міста.

Внаслідок ворожого обстрілу поранень зазнали 11 людей - 16-річний хлопець, п’ятеро жінок та стільки ж чоловіків віком від 34 до 95 років.

Усім постраждалим надали невідкладну медичну допомогу. У них діагностовано мінно-вибухові травми, різані рани, множинні садна, закриту черепно-мозкову травму та струс головного мозку.

В повідомленні сказано, що пошкоджено щонайменше 17 багатоповерхових будинків та 27 автомобілів.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Росіяни атакували Україні дронами 10 березня - що відомо

Як повідомляв УНІАН, російські окупанти в ніч на неділю, 10 березня, запустили по українській території 39 дронів-камікадзе типу Shahed і вдарили по нашій землі чотирма зенітними керованими ракетами С-300. Уже відомо, що в Одеській і Миколаївській областях є "прильоти".

Повітряні сили Збройних сил України повідомили, що орог запускав безпілотники з Приморсько-Ахтарська (російське місто) та кримського мису Чауда, українські воїни ліквідували 35 із них.

Вас також можуть зацікавити новини: