Експерт розповів, як РФ може змінити тактику завдання ударів по українській землі / колаж УНІАН з фото REUTERS та Міноборони РФ/Facebook

Російські окупанти торік намагалися у всіх областях України одночасно знищити об'єкти енергетичної інфраструктури, а зараз змінять тактику.

Супротивники зосередять увагу на тому, щоб "вибити" енергетичну інфраструктуру в якомусь одному регіоні чи у кількох, поділився думкою військовий експерт Михайло Жирохов з obozrevatel.com. За його словами, такий підхід супротивника, на жаль, "може бути ефективним".

"Звісно, росіяни будуть намагатися змінити тактику. Минулого року вони намагалися знищити всю систему одночасно, у всіх областях України, і це їм не вдалося. Масштабного блекауту в нас не було. Тому я вважаю, що вони зосередяться на вибиванні енергетичної інфраструктури в якійсь одній, двох або трьох областях", - попередив співбесідник.

Відео дня

Продовжується війна в Україні - ось які новини потрібно знати

Українські чиновники попереджали, що росіяни накопичують ракети, щоб в осінньо-зимовий період атакувати енергетичну інфраструктуру нашої держави

Головне управління розвідки Міноборони України на початку листопада повідомило, що супротивники змогли накопичити, зокрема, 290 модифікацій ракет для комплексів "Іскандерів" та 165 крилатих ракет морського базування "Калібр".

Михайло Жирохов говорив, що найбільше "Іскандери" загарбників загрожують чотирьом прифронтовим регіонам України - Херсонській, Харківській, Запорізькі та Дніпропетровській областям.

Вас також можуть зацікавити новини: