Низці прифронтових областей України найбільше загрожують "Іскандери", попередив експерт / фото Міноборони РФ/Facebook

Повномасштабна війна в Україні проти росіян триває, і найбільше ворожі ракети "Іскандер" загрожують чотирьом нашим областям - Харківській, Херсонській, Дніпропетровській та Запорізькій.

Більшість ракет, накопичених РФ, - "Іскандери", а вони не здатні вразити цілі на великій дальності, наприклад, в центральних чи західних регіонах української держави, розповів військовий експерт Михайло Жирохов в інтерв'ю obozrevatel.com.

"...Їхня дальність ("Іскандерів", - Ред.) досить обмежена. Тому ці ракети становлять загрозу, перш за все, для прифронтових областей - Херсонської, Запорізької, Дніпропетровської, Харківської", - поділився співрозмовник.

Відео дня

Важливі новини України про війну - сьогодні це варто прочитати

Нагадаємо, у вересні представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький попередив, що Росія розгорнула вздовж кордону з нашою державою понад 40 комплексів "Іскандер".

Українська влада і низка експертів вже не раз попереджали, що РФ накопичує ракети, щоб здійснювати удари по нашій землі в осінньо-зимовий період. 

За відомостями ГУР, опублікованих на початку листопада, російська сторона вже накопичила, зокрема, 290 модифікацій ракет для "Іскандерів", 80 "Кинджалів" і 165 крилатих ракет морського базування "Калібр".

Варто зазначити, що з початку повномасштабного вторгнення захисники України вже знищили 1560 крилатих ракет РФ.

Довідка УНІАН. "Іскандер" - це самохідні Російські пускові установки, сімейство російських оперативно-тактичних ракетних комплексів. У це сімейство ОТРК входять, зокрема, "Іскандер", "Іскандер-К", а також "Іскандер-М".

Установка "Іскандер-М" запускає висотну балістичну ракету, а "Іскандер-К" використовує крилаті ракети, які здатні низько летіти й огинати рельєф місцевості. Дальність "Іскандерів" - до 500 кілометрів.

Вас також можуть зацікавити новини: