Росіяни змінюють тактику під Бахмутом: боєць 92-ї ОШБ розкрив, що там відбувається

Наразі тактичних і територіальних успіхів ворог не має, каже військовий.

Російські окупанти намагаються повернути втрачені позиції на Бахмутському напрямку, там постійно відбуваються штурми. Про це розповів сержант роти ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади Олесь Маляревич.

"92-га окрема штурмова бригада з іншими бригадами працюють тривалий час на південному напрямку Бахмута. Перебуваємо в активній обороні. Наразі ніяких тактичних і територіальних успіхів ворог не має. Сили оборони роблять все необхідне для того, щоб росіяни не просунулися", – наголосив він в ефірі телеканалу "Еспресо".

Маляревич додав, що окупанти накопичили достатньо сил і засобів для здійснення штурмів українських позицій в районі Бахмута. Ворог постійно отримує підкріплення та активно розвиває дронову компоненту, каже військовий. 

"Противник намагається змінювати тактику, більше застосовуючи дронів. Тобто, якщо раніше попереду була піхота й техніка, то наразі дрони стають першими. Росіяни зараз роблять ставку на БПЛА",– констатував він. 

Війна в Україні: ситуація на фронті

На Авдіївському напрямку російські війська продовжують атакувати позиції українських захисників. Начальник Авдіївської МВА Віталій Барабаш розповів, що майже добу дуже сильно падав сніг – місцями намело по півметра. Погодні умови ускладнюють ведення бойових дій як для Сил оборони, так і для загарбників. 

Тим часом на Таврійському напрямку окупанти здаються в полон. За останні дні таке бажання виявили 30 загарбників. Зокрема, 10 окупантів було взято в полон протягом доби, 8 січня. 

Вас також можуть зацікавити новини: