Росія часто хвалиться своїми літаками Су-57 / фото Міноборони РФ

Росія не застосовувала свої розрекламовані літаки Су-57 і Су-75 у повітряному просторі України. Такі факти не зафіксовані.

"У них є літак Су-57, який вони показували на виставках часто, є літак Су-75... "Суперлітаки" шостого покоління, як вони називають. Про них не раз писали їхні пабліки, що вони на фронті десь кидали ракети. Повітряними силами України не зафіксовані факти застосування цих літаків проти України", - заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час брифінгу у медіацентрі Україна-Укрінформ.

При цьому Ігнат додав, що у РФ достатньо інших літаків і вертольотів, які вона застосовує на війні.

Відео дня

За його словами, Росія демонструє на аваіашоу виконання різних маневрів літаками, тоді як Повітряні сили всіх країн світу роблять ставку не на це. Наприклад, США у питанні авіації націлені на нові технології, які, зокрема допомагають пілотам раніше всіх виявляти цілі.

Втрати РФ - скільки Росія втратила літаків в Україні

Нагадаємо, загальні бойові втрати Росії в Україні з початку широкомасштабного вторгнення станом на 2 травня орієнтовно становлять близько 191 420 чоловік особового складу, також РФ втратила 308 літаків і 294 вертольотів.

Крім того, українські воїни знищили російських: танків - 3701, бойових броньованих машин - 7193, артилерійських систем - 2 930, РСЗВ - 544, засобів ППО - 298.