Олег Катков пояснив, у чому небезпека російських ударів з С-400 / колаж УНІАН, фото REUTERS, скріншот

Найімовірніше, під час нічної атаки по Києву 13 грудня російські окупанти били ракетами 48Н6 з комплексів С-400. Сили оборони збили всі цілі, що свідчить про величезну майстерність, адже на їх знищення є лічені секунди.

Як зазначив в ефірі "24 каналу" військовий експерт, головний редактор Defense Express Олег Катков, під час нічної атаки росіяни випустили 10 балістичних ракет, що стало своєрідним "рекордом" за весь час масованих ударів по столиці. 

"Сьогодні вночі Росія запустила найбільшу кількість балістичних ракет по місту. Також це рекорд щодо ефективності протиракетної оборони України, величезний професіоналізм та майстерність українських захисників. Бо одночасно знищити 10 балістичних ракет, коли йдеться про секунди на збиття, – це величезне випробування", – наголосив Катков. 

Ці ракети мають радіокомандну система наведення – ворог веде її за допомогою радіолокаційної станції та вказує траєкторію польоту. Проте вже на висоті 1 – 1,5 км при запуску на дальності 250 км, керування ракетою втрачається. 

"Чим далі здійснюється запуск – тим раніше ракета втратить зв'язок з РЛС. Після цього вона просто кудись падає. Тому цілями для зенітних ракет С-400 є не окремі об'єкти, а місто. Куди вона впаде – туди впаде. Тому такі удари – це виключно про тероризм", – пояснив експерт.

Атака РФ по Києву 13 грудня 

О 3-й годині ранку 13 грудня в Києві пролунали потужні вибухи. Вже після було ввімкнено сирени повітряної тривоги. 

Сили оборони збили усі 10 випущених ворогом балістичних ракет. Внаслідок падіння уламків російських ракет постраждали десятки людей, є руйнування. 

Вже згодом стало відомо, що внаслідок удару постраждали 53 людини, з них шестеро дітей. 20 людей було госпіталізовано: до лікарні потрапили 18 дорослих та 2 дитини. 

Вас також можуть зацікавити новини: