Ігор Романенко дав прогноз щодо дій Володимира Путіна проти України / колаж УНІАН зі скріншотів

Російський диктатор Володимир Путін може загострити війну проти українців, якщо з боку західних держав не буде тенденції до посилення підтримки Києва.

Ватажок росіян "бачить слабкість Заходу", в березні він оцінить ситуацію і буде ухвалювати відповідне рішення щодо протистояння, поділився прогнозом екс-заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України - генерал-лейтенант Ігор Романенко з "Телеграфом".

"...Якщо не буде тенденції до посилення підтримки України, то Кремль ескалюватиме. У тому числі шляхом додаткової мобілізації. Скільки захочуть - стільки й укомплектують додаткових бригад. Народу вистачає. І на зонах, і мігрантів, і інших", - заявив співрозмовник.

Відео дня

За словами офіцера, армія РФ є "гідрою", у якої відростають голови: як тільки українські воїни розбивають якийсь підрозділ окупантів, "тут же з'являється інший".

"У Росії жорстке централізоване управління, на відміну від наших демократичних підходів. І закрутити гайки в ім'я нової мобілізації під будь-яким приводом там можуть в будь-який момент", - додав Романенко.

У центрі уваги Україна - новини про війну, які сьогодні варто знати

Ветеран російсько-української війни, колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий говорив, що на момент початку контрнаступу України в 2023 році наша країна отримала лише 15% ресурсів, необхідних для просування, а на кінець минулого року доїхали 30-40% обіцяного союзниками озброєння.

За його словами, насправді стратегія більшості союзників Києва на Заході, в тому числі американського президента Джо Байдена, полягає не в тому, щоб перемогти Путіна, а в тому, щоб не дозволити йому здобути перемогу.

Варто зазначити, що 11 січня з'явилася важлива хороша новина щодо надання Україні військової допомоги від Євросоюзу. В ЄС пообіцяли, що мільйон артилерійських снарядів для нашої країни будуть виготовлені до весни.

Вас також можуть зацікавити новини: