Росія знову вивела в Чорне море носій "Калібрів", в акваторіях знаходяться 14 кораблів / фото Міноборони Російської Федерації / Facebook

Росія знову вивела в акваторії Чорного моря носій "Калібрів". Цей корабель може здійснити одночасний залп вісьмома крилатими ракетами.

Такою інформацією поділився прес-центр Військово-морських сил ЗСУ на офіційній сторінці на Facebook. У повідомленні вказали, скільки кораблів агресора знаходяться в акваторіях трьох морів. Найбільша їх кількість в Чорному — 14, проте серед них тільки один носій "Калібрів" із загальним залпом з восьми крилатих ракет.

"В Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні до 1 корабля. У Середземному морі — 10 ворожих кораблів, з них 5 носіїв крилатих ракет "Калібр", загальний залп — 76 ракет", — продовжили у ВМС.

Відео дня

За минулу добу в інтересах РФ через Керченську протоку пройшли 62 судна. З них 24 попрямували в Азовське море, а 32 — в Чорне. Росія також продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних судах в акваторії Азовського моря.

Носії "Калібрів" у Чорному морі: остання інформація

  • Як повідомив речник оперативного командування "Південь" Владислав Назаров, угруповання з чотирьох кораблів РФ тримається недалеко від південного кримського узбережжя поблизу пунктів базування. Причина цьому — боязнь ударів ЗСУ і шторм.
  • Після вибухів у Криму, в яких рашисти звинуватили Україну і Британію, Росія не виводила носії "Калібрів" в акваторії Чорного моря протягом двох тижнів. Це підтверджують офіційні заяви ВСУ у листопаді.
  • Аналітик Бенджамін Пітте за супутниковими знімками визначив, який корабель міг отримати пошкодження внаслідок вибухів у Севастополі. Це флагман Чорноморського флоту під назвою "Адмірал Макаров".

Вас также могут заинтересовать новости: