У ЗСУ попередили про серйозну загрозу з моря / фото REUTERS

На сьогоднішній день в акваторії Чорного моря немає російських носіїв ракет, проте загроза ракетних ударів з боку РФ нікуди не зникла.

Як повідомили в оперативному командуванні "Південь", Чорноморське угруповання ворожих сил налічує три одиниці без ракетоносіїв на чергуванні.

"Море знову штормить, а значить, розбурхує і мінну небезпеку. Пам'ятайте про загрози та ракетні удари. Відсутність ракетоносія на службі теж може бути ворожим прийомом заколисування уваги. Однак ракет і засобів їх запуску з повітря, моря, суші, у ворога ще багато", – зазначили в ОК "Південь".

Відео дня

Українців закликали не піддаватися на провокації і панічні настрої, а також прислухатися до сигналів повітряних тривог.

Раніше повідомлялося, що після атаки на російські кораблі Чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Севастополі кількість ворожих суден у Чорному морі суттєво скоротилася. 4 листопада зазначалося, що корабельне угруповання російського флоту складалося з 7 бойових кораблів без ракетоносіїв.

Атака на російські кораблі в Севастополі 29 жовтня

Нагадаємо, 29 жовтня у мережі з'явилася інформація про вибухи в окупованому Севастополі.

Пізніше стало відомо про пошкодження кількох кораблів Чорноморського флоту РФ.

За даними ЗМІ, у Севастополі атакували російські кораблі: чотири військові кораблі, в тому числі фрегат і десантний корабель. Журналіст опублікував ексклюзивні кадри атаки надводних безпілотників на російські кораблі в Севастополі.