Росіяни мають серйозну проблему біля острова Зміїний, поділилися у британській розвідці / фото УНІАН, Олег Куцький

Британська розвідка вказала на фактор, який впливає на обмеження ефективності тактичних операцій авіації РФ біля острова Зміїний.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у мережі X (Twitter), посилаючись на дані розвідки. Розвідка нагадує, що досить імовірно, що 5 грудня 2023 року російський винищувач військово-морських сил ворога Су-24М був збитий українською ракетою протиповітряної оборони у північно-західній частині Чорного моря поблизу острова Зміїний.

Так, з літа 2023 року Росія продовжує виконувати небезпечні ударні місії з екіпажем біля острова. Водночас, оскільки острів Зміїний став символом українського спротиву, Росія хоче продемонструвати, що вона може застосовувати силу у Чорному морі.

Відео дня

"Імовірно, що екіпаж із двох осіб було втрачено: місцеперебування і операційні умови зробили б успішну російську пошуково-рятувальну місію надзвичайно складною. Обидві сторони досі зазнають регулярних втрат бойової авіації. Загалом, протиповітряна оборона продовжує серйозно обмежувати ефективність операцій тактичної авіації", - зазначила розвідка.

Цікаві новини про втрати росіян - на сьогодні це варто знати

Як повідомляв УНІАН, українські військові 5 грудня "приземлили" ворожий літак в районі острова Зміїний. Йдеться про російський бомбардувальник Су-24М.

Увечері того ж дня стало відомо, що російські загарбники відправили на пошук членів екіпажу збитого бомбардувальника Су-24М свій військово-транспортний літак Ан-26.

Речник військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук наголосив, що збиття нашими воїнами російського літака Су-24М призвело до зменшення активності ворожої авіації у Чорному морі.

Вас також можуть зацікавити новини: