Новітні САУ маневрені і швидкі / скріншот

Українські бійці отримали новітнє озброєння - артилерійські установки "Богдана", які стріляють снарядами натовського зразка, йдеться у сюжеті ТСН.

Зазначається, що у цих установок є спеціальний пульт управління, екіпаж однієї такої машини складається з п'яти чоловік. "Богдана" маневрена і швидка.

За словами бійців, оволоділи вони цими установками всього за два місяці.

"Точність стрільби прекрасна, можна сказати. Далекобійність класна - 42 кілометри", - зазначив один з військовослужбовців.

САУ "Богдана" - що відомо

Українська самохідна артилерійська установка 2С22 "Богдана" - це спільна розробка Краматорського заводу важкого верстатобудування і компанії "Українська бронетехніка".

Гаубиця розроблялася у рамках дослідно-конструкторської роботи за державним оборонним замовленням Міністерства оборони України з лютого 2016 року.

"Богдана" стала першою українською САУ, розробленою під натовський калібр 155 мм. 

Відомо, що САУ побудована на шасі КрАЗ-63221 зі спареною броньованою кабіною для розміщення обслуговування бойової машини. У неї автоматизована система наведення на контролерах Siemens siplus і SIMATIC HM. Управління зарядкою, наводкою і стрільбами може проводитися як з кабіни установки, так і зовні. Також на ній є контейнери, здатні вмістити від 20 снарядів.

Вас також можуть зацікавити новини: