Що буде з Кримом після знищення російської ППО / фото pixabay.com

Українські сили завдають успішних ударів ракетами по окупованому Криму, через що росіяни почали посилювати ППО на півострові. Після подолання протиповітряних систем ворога, українські військові візьмуться за знищення близько 150 найважливіших для росіян об'єктів у Криму,прогнозує військовий експерт Роман Світан.

"Природно, росіяни будуть розгортати додаткові сили і засоби. Їх можуть зняти, припустимо, з Далекого Сходу, і розвернути в районі Криму, прогнозуючи, що у нас з'явилися Storm Shadow/SCALP, ATACMS (60-кілометрові, можуть з'явитися і 100-кілометрові). У нас є "Нептун", ми можемо організувати досить масштабні атаки роєм безпілотників. Прораховуючи такі можливості, росіяни, природно, розгортають засоби ППО, зенітно-ракетні комплекси, полки цілі. І ми за допомогою розвідки їх вишукуємо, уточнюємо і далі накриваємо. Останні кілька днів атаки йдуть якраз по ППО противника. Удар по Оленівці, там була знищена система дальнього контролю і ЗРК. Швидше за все, відпрацювала ATACMS", – говорить Світан.

Експерт зазначає, що йде загальне знищення російської ППО. "У Криму вони будуть намагатися її розгорнути, щоб хоча б самих себе від цих ударів захистити. Але у нас стоїть завдання отримати перевагу в повітрі, щоб за допомогою тих же ATACMS можна було добивати стаціонарні військові об'єкти, яких в Криму близько 150 штук", – додав він.

Удари по Криму - останні новини

У ніч на 30 жовтня Збройні Сили України вдарили ракетами по базі ППО РФ в Оленівці (тимчасово окупований Крим). 

Згодом стало відомо, що українські військові ліквідували важливий стратегічний об'єкт ППО РФ. Зокрема, того дня було знищено зенітно-ракетний комплекс "С-300".

Вас також можуть зацікавити новини: