Під час ворожої атаки дронами-камікадзе необхідно ховатися якомога далі від стратегічних об’єктів / фото mil.in.ua

Якщо ворог використав іранські дрони-камікадзе Shahed-136, необхідно негайно прямувати в укриття, яке знаходиться якнайдалі від адмінбудівель, стратегічних та військових об’єктів, або дотримуватися у іншому приміщенні правила "двох стін".

Під час ворожої атаки також можна ховатися у підземних переходах, паркінгах у підвалах чи на території цокольних поверхів будинків, написав очільник Запорізької ОВА Олександр Старух в Telegram.

"Якщо ви потрапили під обстріл на вулиці, знайдіть будь-який виступ, заглиблення в землі або канаву. Укриттям на вулиці також може стати бетонна сміттєва урна або сходинки. Лягайте на землю та закрийте голову руками", - додав він.

Відео дня

Чиновник зазначив, що варто скрутитися й лежати у позі ембріона - ноги мають бути спрямовані у той бік, звідки лунають вибухи, а голову потрібно прикрити руками. Старух підкреслив, що рот має бути відкритим.

Раніше стало відомо, що іранські дрони-камікадзе Shahed-136 дуже гучні - звук, які вони видають, схожий на той, який чути під час роботи бензопили чи мотору мопеда. Ці безпілотники летять дуже низько, тому їх досить складно впіймати силам Протиповітряної оборони України.

Росія використовує проти України іранські дрони - важливі новини

У середині серпня з'явилися відомості, що іранська влада продала Росії тисячу дронів.

РФ 23 вересня вперше атакувала іранськими безпілотниками-камікадзе Одесу, два дрони у припортовій зоні зруйнували адмінбудівлю, були пошкоджені чотири житлових будинки. Через ворожу атаку загинули дві особи.

У ніч на 5 жовтня окупанти атакували дронами-камікадзе Білу Церкву Київської області. Було зафіксовано шість влучань, пошкоджена інфраструктура міста, постраждала одна людина.

7 жовтня вороги вперше атакували беспілотниками Запоріжжя. За попередніми відомостями, постраждала й госпіталізована одна особа.

Вас також можуть зацікавити новини: