Після втрати Бахмута битва почнеться знову за Часів Яр / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Втрата Бахмута не стане катастрофою для української системи оборони і не дасть оперативної переваги росіянам. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, росіяни застосовують у Бахмуті максимально брутальну тактику просування – просто знищуючи квартали в пил.

"Беруть квартал, поки не перетворять його на кам'яне поле. Потім беруть наступний квартал. Їхня піхота йде за розривами своїх снарядів, впритул до них", – пояснив Жданов.

За його словами, "за Бахмутом" для Росії немає "оперативного простору", оскільки на захід від міста знаходяться панівні висоти, що представляють собою природні укріплення для ЗСУ.

"Вийшовши з Бахмута, ми "сідаємо" на ці висоти. Там вже давним-давно все готово в плані лінії оборони. І російські війська впираються в ці висоти. І навіть місто Часів Яр знаходиться за цими висотами", – пояснив Жданов.

Він зазначив, що цю тактику планового відходу з одного рубежу оборони на наступний ЗСУ використовують від самого початку вторгнення – втечі українських військ ніде не було. 

Ситуація в Бахмуті - останні новини 

Наразі Бахмут залишається найгарячішою точкою на фронті. За словами спікера східного угруповання військ ЗСУ Сергія Череватого, місто стало майже не придатним для життя через значні руйнування. У місті є невелика кількість цивільних, які відмовилися залишати своє житло. Евакуювати їх вже неможливо.

За даними ISW, окупанти перекинули в Бахмут додаткові підрозділи з Запорізького напрямку, щоб підтримати уповільнений наступ. В останні кілька днів росіяни не домоглися будь-яких успіхів в Бахмуті або навколо нього.

Вас також можуть зацікавити новини: