Окупанти атакують Харків та область / фото REUTERS

Харків і область з початку повномасштабного вторгнення РФ часто стають ціллю обстрілів окупантів. Так, у ніч на 11 квітня регіон 66 разів обстріляла Росія.

УНІАН розповідає, що відбувається в Харкові та області у вівторок, 12 квітня.

21:56 Харківські медики працюють навіть під час війни! Серед героїв та співробітники харківського обласного онкоцентру, які продовжують працювати не зважаючи ні на що. Дякую вам, наші герої у білих халатах.

Відео дня
Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни онлайн у місті та області

20:35 Ізюм Харківської області знаходиться на межі виживання Про це повідомляє омбудсмен Людмила Денісова. За підрахунками міської влади, зараз в Ізюмі перебуває близько 15 тисяч цивільних осіб. Через активні бойові дії та окупацію міста російськими військами там немає ні світла, ні води, ні тепла, ні зв'язку. Медичні заклади не працюють, немає ліків, заявляє Денисова. "Люди голодують, адже доставити їм продукти харчування поки що неможливо, і евакуювати їх із міста теж", - пише омбудсмен. Зараз Ізюм став для армії РФ логістичним центром: туди стягуються війська, щоб далі наступати на Донецьку область.

20:23 Репортаж суспільне про те, як жителі Малої Рогані пережили російську окупацію 🐄 "Хотіли заїхати танками сюди, я стала, говорю – не пущу". Любов Злобіна має господарство у Малій Рогані Харківської області. Армія РФ захопила поселення і тримала в окупації, поки наприкінці березня ЗСУ не звільнили селище.

20:08 Ізюм Харківської області знаходиться на межі виживання Про це повідомляє омбудсмен Людмила Денісова. За підрахунками міської влади, зараз в Ізюмі перебуває близько 15 тисяч цивільних осіб. Через активні бойові дії та окупацію міста російськими військами там немає ні світла, ні води, ні тепла, ні зв'язку. Медичні заклади не працюють, немає ліків, заявляє Денисова. "Люди голодують, адже доставити їм продукти харчування поки що неможливо, і евакуювати їх із міста теж", - пише омбудсмен. Зараз Ізюм став для армії РФ логістичним центром: туди стягуються війська, щоб далі наступати на Донецьку область.

19:36 Генштаб ЗСУ, 18:00, 12 квітня

▪️На Слобожанському напрямку триває часткове блокування міста Харкова. Водночас противник продовжує застосовувати артилерію та реактивні системи залпового вогню для руйнування житлових масивів міст Харків, Дергачі та П’ятихатки.

▪️В районі міста Ізюм окупанти проводили перегрупування підрозділів, поповнювали запаси матеріально-технічних засобів та зосереджували увагу на утриманні понтонної переправи через річку Сіверський Донець. Триває повітряна розвідка району із застосуванням безпілотних літальних апаратів. Для посилення угруповання у зазначений район переміщено окремі підрозділи 1-ї танкової армії збройних сил російської федерації.

▪️Триває перегрупування та переміщення підрозділів противника до районів зосередження на Слобожанському і Донецькому напрямках. Для недопущення фіксації місцевими мешканцями переміщення колон озброєння та військової техніки у прикордонних районах Курської, Брянської та Воронезької областей російської федерації, під виглядом високого рівня "терористичної загрози", посилено адміністративно-поліцейський режим.

19:30 Сільпо" відновлює роботу супермаркетів у Київській області У найближчі півтора тижні мережа відновить роботу 18 супермаркетів у Києві, Київській області, Сумах, Чернігові та Харкові.

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни онлайн у місті та області

18:16 Момент рознесення будинку в тріски. Село Лісне. Той самий, де знаходиться екопарк Фельдмана.

17:47 Зеленський підписав закон про 100% гарантію депозитів на час війни Закон запроваджує повну гарантію повернення банківських вкладів у разі виведення банку з ринку протягом дії воєнного стану та через три місяці. Про це повідомив голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетьманцев. Через три місяці після завершення військового стану гарантована державою сума обмежуватиметься 600 тисячами гривень, що означає її підвищення втричі із нинішніх 200 тис. грн.

17:27 Архітектор Apple Park готовий брати участь у відновленні Харкова Британський архітектор і дизайнер, лауреат Імператорської та Прітцкерівської премій Норман Роберт Фостер дав згоду брати участь у відновленні Харкова після війни.

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни онлайн у місті та області

17:26 Ігор Терехов про відновлення Харкова: Не можна ставити "коробки", кожен мікрорайон має відрізнятись "У місті зараз живе понад мільйон людей, які не збираються їхати, бо люблять своє місто. Не можна ставити "коробки". Кожна будівля, кожен мікрорайон мають відрізнятися. Але при цьому ми не повинні проґавити архітектурні традиції, ми завжди славилися бекетівськими особняками. Нам потрібно подивитися на відновлення міста на багато кроків уперед, на 30 років уперед, щоб створити унікальні споруди з огляду на наші особливості та ментальність", - зазначив Ігор Терехов.

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни онлайн у місті та області

17:11 Внаслідок обстрілу Харкова загинув 63-річний Олександр Акімов — тренер з дзюдо, який під час війни займався волонтерством, розвозив ліки на велосипеді. Серед вихованців тренера — єдиний уцілілий у катастрофі в Чугуєві В'ячеслав Золочевський.

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни онлайн у місті та області

16:56 На Харківщині під час бойових дій висаджують ліси За 3 тижні висадили 617 тис. штук дерев. Про це повідомили в Державному агентстві лісових ресурсів України. Загалом по Україні за цей само термін висадили 65,8 мільйонів дерев на площі 10044,1 га, з яких 539,3 га – це лісорозведення.

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни онлайн у місті та області

16:50 Німецький фонд відзначив харківського письменника, поета і музиканта Сергія Жадана. Він вирішив направити грошову премію на волонтерські потреби.

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни онлайн у місті та області

16:31 Харків'ян попереджають про небезпеку! Ворог атакував місто протитанковими мінами із самоліквідаторами у бойовому стані. Вибухонебезпечні предмети не можна чіпати.

16:06 ЗСУ просили — ми разом із вами зібрали місця, де розташовані російські комплекси зв'язку Редут-2УС. Лише за два дні до чату є Ворог українці надіслали 30 геолокацій станції радіолокації окупанта. Цю інформацію вже віддано військовим. Ця установка призначена для побудови бездротового закритого зв'язку. Якщо ви її побачили, надсилайте фото або відео в наш чат. Ворог: https://t.me/evorog_bot. Чим швидше тим краще. Не забудьте подбати про безпеку, коли фотографуєте техніку окупанта.

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни онлайн у місті та області

15:08 Відео ракетного удару по житловому будинку у Харкові. Дата і час невідомі.

13:40 В Харкові російські окупанти зруйнували близько 2 тис.будинків і будівель, обстріли міста не припиняються. Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов

13:03 У Харкові отримали першу партію бронежилетів для працівників екстреної медичної допомоги. Жилети виготовлені спеціально для водіїв та фельдшерів "швидкої", вони полегшені та дуже зручні у використанні.

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни онлайн у місті та області

12:23 У російському Бєлгороді заявили про руйнування залізниці (фото).

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни онлайн у місті та області

12:10 Вночі 10 квітня російські військовослужбовці здійснили артилерійський обстріл забороненими касетними снарядами ПТМ-1 Немишлянським і Київським районами Харкова. За фактом обстрілу Харкова забороненими касетними снарядами розпочато розслідування. Про це повідомляє обласна прокуратура.

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни онлайн у місті та області

11:16 Евакуація з Харкова: як виїхати з міста 12 квітня. Детальніше.

10:44 У Харкові починають знову працювати світлофори.

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни онлайн у місті та області

10:20 Через російське вторгнення дорожньої інфраструктури державного значення Харківської області завдано збитків на приблизно 30 млрд грн. Про це повідомила прес-служба "Укравтодору".

09:38 В Україні за добу піротехніки виявили та знешкодили 6 252 вибухонебезпечні предмети. Найбільше – у Харківській області (2327 предметів). Всього з початку війни рятувальники знешкодили 54 523 вибухонебезпечні предмети.

06:50 Генеральний штаб ЗСУ повідомляє, що російські війська продовжують часткове блокування Харкова.

"В районі міста Ізюм ворог веде бойові дії силами окремих підрозділів зі складу 1-ї танкової та 20-ї загальновійськової армій. Проводить повітряну розвідку з метою виявлення позицій підрозділів наших військ та визначення маршрутів їх висування", - йдеться в повідомленні.

03:09 Відбій повітряної тривоги!

02:43 У Харкові та області оголошено повітряну тривогу. Раніше в обласному центрі було чутно звуки, схожі на вибухи. Місцеві Telegram-канали писали про роботу ППО. Окрім того, вночі в місті була гроза.

00:00 Росія від свого безсилля продовжує "воювати" з мирним населенням, однак ЗСУ міцно тримають оборонні позиції Харкова та області, заявив голова ОДА Олег Синєгубов. За добу окупанти обстрілювали Харків, зокрема, в районі Холодної Гори. Обстрілювали Салтівку, влучили у 16-поверхівку.

Унаслідок денних атак по місту та області загинули 8 людей, серед них дитина 13 років. Поранених - 19, серед них двоє дітей 4 та 9 років.

Містян вкотре закликали бути вкрай обережними, не підходити до небезпечних об'єктів та при виявленні одразу телефонувати 101.

По області складним залишається Ізюмський напрямок. Окупанти намагаються утримати рубежі, що були захоплені раніше.

Область працює над доставленням гуманітарної допомоги, відновленням доріг та запуском економічних процесів. 

Як повідомлялося, Російська Федерація почала повномасштабне вторгнення в Україну вранці 24 лютого. Окупанти атакують об'єкти інфраструктури та житлові будинки, жертвами стають мирні жителі. 

Росія атакує низку українських міст з повітря, зокрема, Київ, Харків, Маріуполь, Миколаїв.

Вас також можуть зацікавити новини: