Українські пілоти готуються до використання F-16 / US Air Force

Перша група з шести українських пілотів пройшли базову підготовку у Королівських ВПС Великобританії і зараз навчається керуванню винищувачами F-16 у Данії.

Про це повідомила прес-служба британського уряду. "Навчання у Британії почалося у серпні. Його вже закінчили шість досвідчених льотчиків-українців. Ще десять пілотів-стажерів продовжують базову льотну підготовку, освоєння авіаційної медицини і тренування у центрифузі у Британії", зазначається у повідомленні.

Там додали, що крім пілотів, десятки українських авіатехніків також проходять підготовку, орієнтовану на інженерну справу.

Відео дня

Британський міністр оборони Грант Шаппс заявив, що пишається "підтримкою, яку Королівські ВПС надають наступному поколінню українських бойових пілотів і наземних екіпажів, які будуть першою лінією оборони у захисті неба України".

У повідомленні підкреслюється, що британська програма має на меті надати пілотам навички, необхідні для переходу до наступного етапу підготовки до освоєння західних винищувачів, і наблизити їх до польотів за стандартами НАТО.

Пілоти проходять практичні заняття на літаках Grob Tutor. Вони вивчають загальні процедури керування, пілотування за приладами, навігацію на середньому та низькому рівнях, а також польоти в строю.

"Ми разом йдемо далі, гарантуючи, що в майбутньому Україна матиме сучасні військово-повітряні сили, сформовані на базі високоефективних винищувачів четвертого покоління F-16... Це значний крок вперед у порівнянні з нинішніми можливостями України радянських часів", - йдеться у повідомленні.

У відомстві додали, що Британія продовжить навчання українських пілотів і наземних екіпажів у 2024 році.

Допомога Великобританії Україні

Крім надання широкого спектру навчальних програм, Британія продовжує підтримувати Україну у війні проти російських окупантів. У рамках військової допомоги на 4,6 млрд фунтів стерлінгів країна надала ЗСУ ракети великої дальності, бойові танки та матеріально-технічну підтримку.

Вас також можуть зацікавити новини: