Роман Світан пояснив, як захистити F-16 від атак з боку РФ / фотоUS Air Force

Щоб захистити західні винищувачі F-16, які незабаром має отримати Україна, не обов'язково заводити їх під землю. Таку думку висловив, військовий експерт, військовий льотчик-інструктор, полковник запасу Роман Світан.

"У літаків завдання піти від ударів противника, особливо дальніми ракетами, виконується трохи по-іншому. Їх не потрібно під землю заводити. Достатньо їх переміщати територією аеродрому через певний час за законом випадкових чисел. Росіяни просто не зможуть влучити в жоден літак", – зауважив він в ефірі телеканалу "Київ24". 

Як пояснив полковник запасу, у літака бойовий радіус до 1000 кілометрів. За його словами, росіяни можуть використовувати на цю дальність тільки ракети із заздалегідь введеними координатами. 

Відео дня

"Нереально поцілити в літак, який на аеродромному полі в тисячі квадратних метрів переміщається або пересувається технічним складом. Його не потрібно запускати і пересувати, є певні буксирувальні механізми, які це виконують. Базовим аеродромом – як мінімум, оперативним – у нас може бути будь-який аеродром, який використовується нашою авіацією", – резюмував Світан.

Росія вже "знищила" кілька F-16 в Україні

Російська пропаганда не зраджує своїм традиціям і продовжує "знищувати" в Україні техніку, яка ще не була доставлена в нашу країну. Так, увечері 24 грудня низка Z-пабліків заявили, що в Україні "знищені" відразу кілька літаків F-16. Щоправда, про кількість пропагандисти домовитися забули – цифру називали різну. 

У Повітряних силах ЗСУ вже відреагували на байки окупантів. Спікер ПС ЗСУ Юрій Ігнат відзначив, що люди хочуть вірити, що літаки F-16 вже в Україні – ворог повірив, вже їх "знищує". 

Вас також можуть зацікавити новини: