Обстановка довкола Авдіївки стала важчою / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт, генерал-лейтенант ЗСУ в запасі Ігор Романенко вважає, що російські окупаційні війська могли переключитися на штурм Авдіївки Донецької області, оскільки бачать, що в районі Бахмута зосереджені зусилля українських військ. Росіяни прагнуть досягти результатів бодай на якомусь напрямку. 

Як зазначив експерт в ефірі "24 каналу", в районі Авдіївки у російських окупаційних військ більш сильне логістичне забезпечення та кращі можливості для завдання не лише артилерійських, а й авіаційних ударів.

"Це не принципово стратегічний, але кращий за можливостями напрям. Вони керуються прислів'ями: "Якщо не в лоб, то по лобу" та "Ану ж пройде, ану ж досягнемо". З цим в них погано", – пояснив Романенко.

Відео дня

Водночас обстановка довкола Авдіївки дійсно стала важчою. Там тривають важкі бої. 

"Я думаю, наш Генштаб, нижчі штаби, які там діють, і війська Сил оборони приймуть адекватні рішення й продовжуватимуть виконувати бойові дії оборонного характеру", – наголосив Романенко.

Бої за Авдіївку

Російські окупаційні війська протягом останніх тижнів сконцентрували свої зусилля на штурмі Авдіївки. Аналітики Інституту вивчення війни зазначили, що це місто може стати наступною "метою" окупантів, та припускають, що росіяни можуть збільшити темпи наступу шляхом умовної "паузи" під Бахмутом.

Речник Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський, коментуючи ситуацію на Авдіївському напрямку, заявив, що зараз він є одним із найгарячіших. Ворог намагається взяти місто в кільце.

Вас також можуть зацікавити новини: