Авдіївка залишається одним з найгарячіших місць / фото ua.depositphotos.com

Авдіївський напрямок наразі є одним з найгарячіших на фронті. Однак завдяки діям ЗСУ окупанти "видихаються" і вже атакують місто в рази менше.

"У районі Авдіївки не так, щоб уже зовсім дуже гаряче, але ворог продовжує атакувати й саму Авдіївку, намагається взяти її в кільце. Також бойові дії тривають у районі Мар’їнки, де ворог теж намагається атакувати наші позиції", – повідомив речник Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський в ефірі телемарафону.

За минулу добу ворог 31 раз атакував Донецький напрямок, 15 із цих атак були на Авдіївському напрямку. Крім того, було сім спроб штурму. 

Відео дня

"Можна сказати, що на цьому напрямку найгарячіше, але втрат територій за ніч не відбулося. Сподіватимемося, що на сьогодні ми будемо мати той самий результат, а може, трохи краще", – зазначив спікер.

За словами Дмитрашківського, тиждень чи два тому були дні, коли окупанти атакували по 95 разів на добу на одному напрямку.

"Тобто можна сказати, що ворог також видихається і на минулому тижні уже включав резерви – це був підрозділ 98 бригади десантної та дві танкові роти, які долучалися до бойових дій. Можна сміливо сказати, що ворог основні свої сили вже вичерпав, зазнав досить великих втрат особового складу і техніки. Лише за минулу добу ворог втратив більш як три роти особового складу вбитими та пораненими", – підсумував він.

Авдіївський напрямок - останні новини

Як повідомляв УНІАН, британська розвідка порівняла ситуацію із захистом Авдіївки оборону Бахмута. Зокрема, ЗСУ продовжують організовану оборону міста, але їхні маршрути постачання перебувають під загрозою через операцію ворога з оточення.

У Силах оборони заявили, що Авдіївка може стати "новим Бахмутом".

Вас також можуть зацікавити новини: