Світан пояснив, чому РФ стала інакше застосовувати авіацію в районі Авдіївки / фото УНІАН

Роман Світан пояснив хитрість, до якої РФ стала вдаватися в районі Авдіївки: повністю від використання авіації ворог не відмовився, але змінив свою тактику. 

Як зазначив військовий експерт (льотчик-інструктор), Росія обмежена в штурмах Авдіївки КАБами. Авіація, що працює з ближчої дистанції, може стати мішенню для ЗСУ, окупанти про це знають. 

"Продовжують застосовувати (авіацію - УНАІН), але тепер за допомогою Кабів, коректованих авіабомб. Та ж авіація, але з більшою дальністю. Вони відмовилися від застосування тієї авіації, яку ми зможемо збити на даній ділянці", - уточнив Світан Obozrevatel.

Відео дня

За його словами, як тільки ЗСУ отримують в розпорядження ті чи інші ЗРК певної дальності ураження, Росія відстежує цю зброю і "малює" рубежі, щоб не потрапити в поле зору для удару.  

Водночас не можна сказати, що окупанти загалом відмовилися від завдавання авіаційних ударів. Є наочний приклад: нещодавно РФ запустила свій бомбардувальник Су-24 для атаки Одеси. Техніка не долетіла, її приземлили Збройні Сили України в районі Зміїного, нагадав Світан. 

Більше про останній політ Су-24 над Чорним морем

Про останній зліт Су-24М стало відомо 5 грудня. Бомбардувальник при супроводі винищувача Су-30 спробував завдати ракетно-бомбового удару по Одеській області.  

В результаті його "історію польоту" завершили ЗСУ біля острова Зміїний в районі Чорного моря. Деталі розповів командувач повітряними силами ЗСУ Микола Олещук.

Вас також можуть зацікавити новини: