Сили ППО оборони збили шість російських безпілотників

Також українські військові вдарили по районах зосередження окупантів та позиціях ворожих ЗРК.

Минулої доби сили протиповітряної оборони збили шість безпілотників ворога.

"Авіація Сил оборони протягом доби завдала 5 ударів по районах зосередження ворога, а також один - по позиції зенітно-ракетного комплексу", - йдеться у зведенні Генштабу Збройних сил України станом на 6:00.

Крім того, сили протиповітряної оборони збили шість безпілотників противника. За попередньою інформацією, йдеться про п'ять БПЛА типу "Ланцет" та один - "Зала".

"Підрозділи ракетних військ і артилерії водночас уразили 3 райони зосередження живої сили противника та позицію зенітно-ракетного комплексу С-300 на вогневій позиції", - йдеться у зведенні.

Війна в Україні - останні новини

Як повідомляв УНІАН, за даними британської розвідки, загальні втрати російських військ в Україні від початку повномасштабного вторгнення зараз становлять до 200 тисяч осіб, з яких до 60 тисяч - ліквідовані. При цьому серед "вагнерівців" втрати досягають близько 50% від загальної їхньої чисельності. У британському військовому відомстві зазначили, що російські втрати почали зростати прискореними темпами з вересня, коли в Росії провели так звану "часткову мобілізацію".

За підрахунками Міжнародного інституту стратегічних досліджень, за рік Росія втратила близько 50% свого довоєнного парку сучасних танків, а також сильно виснажила свої запаси крилатих ракет.

Речник об'єднаного прес-центру Сил оборони таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський повідомив, що реальні втрати російських окупаційних військ можуть бути значно вищими, ніж в офіційних джерелах. За його словами, до цього призводить в тому числі й неналежне ставлення росіян до своїх поранених. Також речник підтвердив інформацію про великі втрати росіян на напрямках Вугледара і Бахмута. Однак, на його думку, повноцінної атаки там зараз бути не може через значні втрати.

Вас також можуть зацікавити новини: