У російських військ спостерігаються серйозні проблеми на півдні України / фото ГУР МО

Обстановка на південному плацдармі продовжує погіршуватися для російських окупаційних військ.

Як розповів військовий експерт Олександр Коваленко, зокрема, росіяни не можуть повноцінно забезпечити управління своїми передовими підрозділами.

Крім того, як зазначив експерт, логістика у військ РФ на півдні продовжує бажати кращого, а система забезпечення, не дивлячись на цілодобове реверсне завантаження залізничної артерії Кримського мосту, не забезпечує дану групу військ повною мірою:

Відео дня

"На сьогоднішній день вони можуть компенсувати поточні середньостатистичні втрати, але не, відновлення підрозділів до боєздатного стану".

Також, у міру того, як ЗСУ зміцнюються на правому березі Дніпра, росіяни розширюють свої можливості по вогневому тиску на лівобережжі, додав Коваленко:

"Тобто, зона підвищеного ризику, назвемо її так, для РОВ розширюється з кожним днем. А це, в свою чергу, має додатковий вплив на систему управління і забезпечення". 

Експерт прогнозує, що всі процеси на лівому березі будуть виникати набагато швидше, ніж на правому, що чітко проглядається.

Ситуація на півдні України

Днями керівник об'єднаного координаційного прес-центру Сил охорони і оборони півдня Наталія Гуменюк, розповіла, як зараз виглядає лінія зіткнення на півдні країни.

За її словами, враховуючи поділ Дніпром, на півдні відбувається контрбатарейне протистояння.

"Ми вивчаємо місця дислокації та облаштування рубежів оборони вже на лівому березі ворога, для того щоб знати, як протидіяти".