Росіяни під Авдіївкою змінили тактику / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Останнім часом росіяни під Авдіївкою змінили тактику і перейшли до наступу малими групами, як раніше це робили під Бахмутом. У чому причина такої зміни і чи буде така тактика окупантів ефективною, пояснив військовий оглядач Денис Попович.

"З великими втратами це пов'язано. Вони змінюють тактику для того, щоб спробувати продавити нашу оборону і взяли в якості досвіду те що було під Бахмутом у виконанні ПВК "Вагнер", коли їм все-таки вдалося захопити більшу частину міста. Зараз вони намагаються такі ж речі повторювати під Авдіївкою, наіючись, що це принесе такий же ефект", - розповів експерт.

Він зазначив, що місцями окупантам дійсно вдається просуватися.

"Однак ті втрати, які вони несуть, вже понесли і понесуть ще в своїх спробах продавити нашу оборону, вони безумовно нівелюють всякий військовий ефект від цього наступу", - наголосив він.

Він зазначив, що під Авдіївкою РФ знизила інтенсивність авіаударів і кількість бронетехніки. Перше, за його словами, пов'язане з погіршенням погоди, друге – із загальним дефіцитом техніки в РФ. 

Він також підкреслив, що причини наступу росіян під Авдіївкою лежать в політичній площині.

"Є дві думки чому це може відбуватися... це перемога як така, щоб покласти на стіл переговорів і далі отримати перепочинок, накопичити сили і потім в якійсь середньостроковій перспективі спробувати продовжити наступ з більш вигідних позицій. Друга причина - це якийсь переможний кейс для того щоб підкріпити висунення Путіна на вибори", - зазначив експерт.

При цьому він зазначив, що створення плацдарму для подальшого наступу не є для РФ основною причиною, "тому що буде покладено стільки військ, що для того, щоб далі наступати вглиб Донецької області, повинна бути якась серйозна підготовка або перегрупування".

Ситуація під Авдіївкою - що відомо

Раніше аналітики ISW відзначали, що Росія почала третю хвилю штурмів Авдіївки, збільшивши кількість атак на 30%. Втім, механізовані сили окупантів цього разу значно слабкіші, ніж під час двох попередніх хвиль нападів. Аналітики впевнені, що росіяни не зможуть досягти стрімкого успіху на цьому напрямку.

Як зазначали аналітики, російські окупаційні війська втрачають в районі Авдіївки свої найбільш боєздатні підрозділи. Там утилізовано вже понад 10 тисяч особового складу противника

Вас також можуть зацікавити новини: