"Ситуація важка": Жданов розповів, чи зможуть ЗСУ звільнити Херсон через тиждень (відео)

За словами військового експерта, зараз не варто встановлювати терміни взяття міста українськими захисниками.

Під Херсоном зараз дуже важка ситуація. Рашисти намагаються невеликими партіями, але все ж постачати угруповання в місті боєприпасами. Тому прогнозувати терміни звільнення обласного центру зараз неможливо.

Такими висновками поділився військовий експерт Олег Жданов у розмові з журналісткою Наталією Мосейчук.

"Ми ніяких дедлайнів не даємо. Чому? Тому що ситуація там дуже складна. Росіяни самі, війська — потрібно констатувати той факт, що вони на горбу по одному снаряду, але вони несуть і намагаються постачати це угруповання. До речі, в районі Херсона вони кидають труби по Дніпру, щоб перекачувати паливо", — заявив Жданов.

Потім експерт розповів про стан справ на Каховському мосту. ЗСУ неодноразово били по ньому з HIMARS. Однак російські окупанти проклали через міст три одноколійні танкові переходи. Завдяки цьому рашисти отримали можливість перекидати техніку на лівий берег Дніпра, а ЗСУ намагаються знищувати її, коли ворог здійснює переправлення.

"Вони встигли перегрупуватися і вивести вперед повітряно-десантні війська. Там бойові дії йдуть дуже жорсткі. І на сьогоднішній день необхідно дочекатися, що нам скаже Генеральний штаб, коли вони матимуть певні успіхи. Скажу так: зусилля там дуже сильні з боку Збройних сил України, бої йдуть дуже жорсткі", — додав Жданов.

Експерт уточнив, що лінія фронту не Херсонщині велика. Окупанти задіяли 11 з 15 барж в регіоні і влаштовують переправи в будь-якому місці. Дві з них утопили, однак тепер рашисти прикриваються місцевим населенням. Тому говорити про оперативне оточення ще занадто рано.

Ситуація в районі Херсона: основні відомості

  • Станом на 9 жовтня Збройні сили України звільнили в Херсонській області 1 170 квадратних кілометрів від російських окупантів.
  • Кремлівські пропагандисти 15 жовтня повідомили про "важкі бої" під Херсоном. А ЗСУ відзвітували, що намагаються відтіснити ворога до Дніпра.
  • Через день в Генштабі розповіли, як рашисти вивозять з міста співробітників і майно банків і Пенсійного фонду.
  • При цьому здавати Херсон росіяни не мають наміру. Зараз окупанти з Росгвардії споруджують оборонні позиції навколо обласного центру.

Вас также могут заинтересовать новости: