Експерт оцінив ситуацію в Бєлгородській області / скріншот

Російський добровольчий корпус (РДК) дійсно проводить активну військову операцію на території Бєлгородської області Росії. На меті – "розбудитти російське населення".

Таку думку в ефірі телеканалу "Еспресо" висловив військовий експерт Владислав Селезньов. Він наголосив, що РДК не є частиною Сил оборони України та не підпорядковується їм.

"Вони діють автономно та системно. Їхні дії мають на меті розбудити російське населення, оскільки в теперішньому стані росіяни не мають жодних можливостей на майбутнє. Тому їм потрібно змінювати цю злочинну владу та повертатись до сталого економічного розвитку", – сказав експерт.

Відео дня

За словами Селезньова, подібні військові операції РДК у Росії та на Бєлгородщині проводять не вперше. Раніше подібні операції мали місце на території Брянської області

"Очевидно, що хлопці з Російського добровольчого корпусу чудово знають свою роботу і не вперше проводять такі інформаційно-силові операції. Двічі такі операції проводились на території Брянщини, а сьогодні це відбувається в різних районах Бєлгородської області. Зараз мало що зрозуміло. Проте, я вважаю, що РДК дійсно фізично знаходяться на території РФ", – наголосив він.

Що відбувається в Бєлгородській області

22 травня 2023 року зʼявилася інформація про те, що легіон "Свобода Росії" та Російський добровольчий корпус зайшли на територію Бєлгородської області РФ. В українській розвідці заявили, що метою операції є створення "смуги безпеки" для захисту цивільних українців. Наголошувалося, що участь в операції беруть виключно громадяни Росії.

В Росії ж традиційно говорять про "українських диверсантів". Проте радник Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна не причетна до цих подій, але з цікавістю за ними спостергіає.

Вас також можуть зацікавити новини: