false

У жителів Києва у разі запуску російської ракети з Білорусі є всього 10 хвилин на те, щоб дістатися до найближчого укриття.

Про це розповів генерал СБУ у відставці, нардеп Андрій Кожем'якін у інтерв'ю Олесі Бацман.

Він зазначив, що багато киян після звільнення від окупантів Київської області розслабилися і менш активно реагують на повітряну тривогу.

Відео дня

"У перші два-три тижні люди в Києві спускалися в бомбосховища, ховалися в підвалах. Це було системно, багато жили в укриттях з дітьми, не піднімалися на поверхню. Ракетних ударів після звільнення Київської області стало менше. Людині властиво розслаблятися. Особливо тим, хто не служив у Збройних силах, не підкорявся статуту. Тому потрібно вести роз'яснювальну роботу. Ворог ще не розбитий. Він на нашій території. Загроза залишається", - пояснив Кожем'якін.

Він також уточнив, що ракета, випущена з окупованого Криму, летить 30-40 хвилин.

"На жаль, немає стільки часу, коли ракета вилітає з Білорусі. Час скорочується в три рази – 10-12 хвилин підліт. Наша ППО працює ефективно, але все одно є ситуація, коли ракети досягають мети. Але і збиті ракети становлять загрозу для будинків, коли розсипаються уламки. Завдяки допомозі партнерів, американської, британської, польської розвідок, ми отримуємо дуже швидко інформацію про старт ракет. Як тільки спрацьовує сирена, треба відразу направлятися в бомбосховище або йти в інше укриття, яке захистить", - підкреслив нардеп.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні ворог обстріляв Дарницький район Києва, прогриміли вибухи.

Нагадаємо, експерти прогнозують посилення ракетних ударів по центру Києва. Путінські окупанти таким чином можуть мстити за знищення ракетного крейсера "Москва".