Жданов дав відповідь, скільки Росії потрібно військ, щоб захопити Київ / фото УНІАН

Військовий експерт Олег Жданов відповів на питання про те, скільки потрібно російських військ для захоплення таких міст-мільйонників, як Київ чи Харків.

Свою думку він висловив на YouTube-канал.

"Для захоплення міст-мільйонників потрібне дуже велике угруповання, дуже. Як мінімум, близько півмільйона людей на одне місто... Можна спробувати меншими силами, але тоді гарантії успіху не буде взагалі ніякої", – заявив Жданов.

При цьому експерт порадив згадати ситуації із захопленням Личичанська, Сєвєродонецька та Маріуполя:

"Сєвєродонецьк вони штурмували три місяці. Вуличні бої – це найважчі бої. Згадайте, скільки ми поклали російських військ у Маріуполі... Ми там поклали близько 10 тисяч російських військовослужбовців. Ми там повністю вбили бригаду спецназу Головного розвідуправління російської армії, ми там вбили Севастопольську 810-ту бригаду морської піхоти, практично повністю поклали 150-ту мотострілецьку дивізію – найкращу і найсучаснішу дивізію ЗС РФ. Ось що таке штурмувати в лоб".

Що стосується загрози захоплення Києва, то Жданов додав наступне:

"Місто-мільйонник Київ в діаметрі десь 30 кілометрів, то по периметру лінія меж міста більше 100 кілометрів. Місто треба оточити і повністю позбавити постачання, і тільки таким чином його можна штурмувати. Тому угруповання військ має бути близько півмільйона людей, як мінімум".

Чи планує Росія захопити Київ: що повідомлялося

Нагадаємо, нещодавно керівник військової адміністрації Києва, генерал-полковник Сергій Попко заявив, що Росія не відмовилася від ідеї захопити Київ, що ризик для столиці з боку російських окупантів нікуди не зникав.

До цього командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергій Наєв зазначав, що Путін ніколи не відмовиться від намірів захопити всю Україну включно з Києвом.