ЗСУ вдало вирішують завдання, які мало хто може із сучасних армій вирішити / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Екс-радник Офісу президента України Олексій Арестович розповів, на якому етапі перебуває український визвольний наступ у війні проти російських окупантів.

"Американці ж заявили, що як тільки будуть введені основні українські сили в бій - ситуація різко може змінитися. Вони ж визнали, що ми не ввели значну частину своїх сил, тому що не створили умови для їх застосування. Ці умови створюються бригадами першої лінії, зараз відбувається формуюча операція, якщо говорити натівською військовою мовою. Наші формують умови для введення в бій головних сил", - сказав Арестович.

Він зазначив, що у росіян вичерпуються резерви, а український контрнаступ йде за планом.

"Спостерігачі відзначають, що співвідношення втрат сильно на користь України. Це рідко буває для наступаючої сторони - вона зазвичай за класикою несе більше втрат. Тому ми вирішуємо завдання, яке мало хто може з сучасних армій вирішити. Можливо тільки армія США і то в даних конкретних умовах у них були б великі проблеми. Росіяни зазнають втрат, ці втрати накопичуються і одного разу вони проваляться - тоді настане час введення в бій нових сил, ми акуратно це зробимо, скоро будуть хороші новини", - додав Арестович.

Контрнаступ ЗСУ - останні новини

Президент Зеленський на форумі в Аспені пояснив, чому контрнаступ ЗСУ йде повільніше, ніж очікувалося раніше. За його словами, причина в тому, що сама операція почалася пізніше, ніж передбачалося спочатку.

Напередодні директор ЦРУ Вільям Бернс висловив думку, що український контрнаступ ще має всі шанси закінчитися великим успіхом. За його словами, російська армія відчуває ряд критичних проблем, які поки вдається приховувати за укріпленою обороною.

Вас також можуть зацікавити новини: