Наступ ЗСУ триває / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Президент України Володимир Зеленський пояснив, чому контрнаступ ЗСУ йде повільніше, ніж очікувалося раніше. За його словами, причина в тому, що сама операція почалася пізніше, ніж передбачалося спочатку.

"У нас були плани почати її навесні, але ми не почали, тому що у нас не було достатньо боєприпасів і озброєння, не було достатньо правильно навчених бригад – я маю на увазі, правильно навчених цій зброї. Оскільки ми почали дещо пізно, можна сказати – і це правда, поділяється всіма експертами, – що це дало Росії час замінувати всю нашу землю і побудувати кілька ліній оборони", - сказав український лідер на форумі безпеки Aspen Security Forum по відеозв'язку.

Зеленський зазначив, що в окупантів був час для підготовки до наступу ЗСУ.

Відео дня

"Безумовно, у них було трохи більше часу, ніж потрібно; завдяки цьому вони побудували всі ці лінії. І дійсно, у них було багато мін на наших полях. Тому більш повільний темп наших контрнаступальних дій. Але наступ ЗСУ триває і ми наближаємося до того моменту, коли дії можуть набрати темп, тому що ми вже проходимо через деякі мінні ділянки і розмінуємо ці ділянки", - заявив він.

Війна в Україні - останні новини

ВСУ протягом минулої доби потужно відпрацювали вогнем позиції російських окупантів. Генштаб звітує, зокрема, про знищені ЗРК росіян та станцію РЕБ.

Українські "пташки" проекту "Армія дронів" тільки за минулу ніч знищили два російські танки на суму понад 4,4 мільйона доларів.

Розвідувальні дані США показують, що у ЗСУ є всі шанси домогтися значних успіхів у літньому контрнаступі. Про це заявив директор Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Вільям Бернс.